Šta, samo šest kamera?! Nečuveno! (FOTO, VIDEO)

Očekivali smo sedam, iskreno…

Šta, samo šest kamera?! Nečuveno! (FOTO, VIDEO) Foto: Promo / Nokia

Pet nazad i makar dvije spreda, tako nešto smo očekivali, jer u trenutku kad već imamo telefon sa pet kamera, od kojih su četiri pozadi, očekivali smo da HMD Global odu makar veći korak naprijed i priušte nam zadovoljstvo korišćenja sedam kamera na smartfonu! Pa, zar ne?!

Šta vi mislite o tome?!

Šalu na stranu, da se uozbiljimo - procurile su promo fotke i 3D dizajn prvog povratničkog Nokia 9 PureView telefona, koji smo detaljnije predstavili početkom novembra. Sad u slagalicu dodajemo izgled i neke od opcija, koje su dodatno procurile. Tu je ekran dijagonale 5.9 inča QHD+ rezolucije i 18:9 odnosa stranica. Omraženi “notch“, srećom po mnoge, nije tu, a na gornjem dijelu telefona su samo senzori, Nokia logotip i jedna kamera.

Na kućištu više nema 3.5 mm audio priključka, ali je tu USB Type-C ulaz, kao i određena otpornost na vodu, vjerovatno IP67. Zanimljivo je da GSMArena navodi da je baterija kapaciteta čak 4.150 mAh, što je za mrvicu manje, nego što ima Mate 20 Pro.  Unutrašnjost zaokružuju Snapdragon 845 čipset, do 8 GB RAM i 128 GB memorije. Sve ovo je upakovano u prilično kompaktne dimenzije - 155 x 75 x 7.9 milimetara, dok težina nije objavljena.

Što se kamere na poleđini tiče, osim potvrde da ima PureView sistem i da je inteligencija kamere unaprijeđena, novih informacija nema.

I za kraj, ostalo je da kažemo da bi Nokia 9 PureView trebalo da se pojavi početkom sledeće godine, najvjerovatnije na CES 2019 sajmu u Las Vegasu ili ubrzo nakon njega.

Izvor: 91mobiles

Tagovi:
Sve vijesti