Turoperatori iz Kine u posjeti Crnoj Gori

Autor:

Predstavnici crnogorskih hotela i agencija i kineski turoperatori, koji su boravili u Crnoj Gori, zainteresovani su za uspostavljanje saradnje kojom bi se unaprijedila pozicija Crne Gore kao turističke destinacije u Kini,saopšteno iz NTO

Turoperatori iz Kine u posjeti Crnoj Gori Foto: MONDO

Kineski turoperatori boravili su u Crnoj Gori prethodnih dana u organizaciji NTO, a posjeta je realizovana na inicijativu Evropske komisije za putovanja (ETC), a u okviru zajedničkog projekta sa turističkim organizacijama Rumunije i Srbije.

Kineski turoperatori sastali su se i sa predstavnicima turističke privrede Crne Gore u okviru poslovne radionice koja je održana u hotelu Palas u Petrovcu. Oko 30 predstavnika crnogorskih hotela i agencija razmijenili su iskustva sa kineskim turoperatorima i tom prilikom iskazana je velika zainteresovanost za uspostavljanje saradnje kojom bi se unaprijedila pozicija Crne Gore kao turističke destinacije na kineskom tržištu“, navodi se u saopštenju.

Podršku toj grupi pružile su turističke organizacije Bara, Budve i Herceg Novog.

U okviru posjete Crnoj Gori turoperatori su posjetili Žabljak i Nacionalni park (NP) Durmitor, Etno selo Nevidio, Podgoricu, Budvu, Bar, Tivat, Kotor i Herceg Novi. Tom prilikom oni su obišli i hotelske kapacitete hotela Hilton Podgorica, Lazure hotel&Marine i Aman Sveti Stefan.

NTO u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, u okviru regionalne saradnje, nastavlja promotivne aktivnosti na tržištu Kine sredinom novembra kada će turistička ponuda Crne Gore biti predstavljena na sajmu u Šangaju“, zaključuje se u saopštenju.