“Nema pritiska, razmišljamo pozitivno”

Autor:

Plave dame nisu u dobroj situaciji nakon tri odigrana kola u Ligi šampiona, čak je i plasman u Glavnu rundu pod znakom pitanja ukoliko se ne promijeni pristup utakmicama.

“Nema pritiska, razmišljamo pozitivno” Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Ženski rukometni klub Budućnost je lošije nego što se očekivalo otvorio sezonu u Ligi šampiona! Samo jedan trijumf (protiv Odenzea kući) u grupi sa Mecom, Odenzeom i Larvikom uz dva poraza jasno govore da nešto ne štima u taboru “plavih dama”. Posebno u gostima, gdje su upisani porazi od Meca (25:24) i Larvika (23:22), koji su na papiru slabiji od našeg dvostrukog šampiona Evrope.

Tim Dragana Adžića nije neiskusan kao prethodnih sezona, tako da čudi ranjivost i broj početničkih grešaka u uvodna tri kola najkvallitetnije evropske rukometne lige.

A loša odbrana i lako primljeni golovi su doveli do toga da je utakmica u nedjelju (19.00) protiv Meca u Morači “biti ili ne biti”. Jer, Budućnost sada nije sigurna za plasman u Glavnu rundu Lige šampiona, uprkos tome što iz grupe idu dalje tri ekipe.

“Nijesmo očekivali poraz u Larviku, ne mogu da kažem da je uticao na naše izdanje u Mecu, ali osjećali smo se loše. A onda i nakon toga poraz od gola u Francuskoj. Vodili smo, imali igru, a onda smo imale peh i doživjele poraz od gola. Ali, to je iza nas, u nedjelju moramo da budemo spremne, posvećene i predane meču i cilju koji želimo da ostvarimo”, rekla je Ema Ramusović za Arenu.

Najveći problem su tehničke greške nakon kojih se protivnik razgoropadi, ali tokom dvonedjeljne pauze “plave dame” su radile na svim problemima koji ih muče od starta sezone.

“Kada smo odmornije i svježije, kao nakon pauze, bile smo bolje i stabilnije na terenu. Voljela bih da uđemo u meč kako treba, kako smo se spremale. Ne želim da imam negativne misli. Razmišljam samo pozitivno”, jasna je Ema Ramusović, koja ne osjeća pritisak zbog trenutnih rezultata.

“Trener radi sa nama kao i uvijek, bez pritiska i tenzije. Za svakoga se na isti načn spremamo. Adžić nam na svaku grešku ukazuje, uz isti princip, sistem i rad. Potrudićemo se da igramo slobodno, jer samo tako možemo da pokažemo ono što jesmo”.

Sve vijesti