Usein Bolt u reprezentaciji Jamajke?

Autor:

Predsednik Fudbalskog saveza Jamajke potvrdio da pomno prate fudbalsku karijeru nekadašnjeg atletskog asa i da bi mogao da zaigra za nacionalni tim

0
A- A A+

Usein Bolt posle velikih uspeha u atletici gradi fudbalsku karijeru i svaki njegov potez budno se prati u Fudbalskom savezu Jamajke.

Predsednik tog saveza Majkl Rikets rekao je da neće biti iznenađenje ako Bolt u budućnosti dobije poziv za nastup u reprezentaciji.

Osmostruki olimpijski šampion u sprintu od avgusta trenira sa australijskom ekipom Sentral Koust Marinersa i trenutno sa njima pregovora o profesionalnom ugovoru.

"Malo sam razočaran što nije izabrao neki klub sa Jamajke, jer bi nam to bila prilika da se bolje uverimo u njegove fudbalske veštine. Mi ga budno pratimo i ako pokaže da je dovoljno dobar, poziv za reprezentaciju neće izostati", izjavio je za ESPN Rikets.

On je priznao da bi Bolt bio pravi hit i da bi privukao gledaoce.

"Useinov najveći adut je brzina, a ukoliko tome pridoda i fudbalske veštine, malo osećaja, mogao bi da se nađe u reprezentaciji. Činjenica je i da kada bi se pojavio u dresu Jamajke, svi bi došli da ga gledaju", naveo je predsednik Fudbalskog saveza Jamajke.

Bolta bi rado u nacionalnom timu videli i fudbaleri.

"On je veliki sportista i sigurno bi i ostalim fudbalerima mogao da da korisne savete, a većina njih priznala je da bi bila veoma uzbuđena kada bi igrali sa njim u timu. Selektor ima glavnu reč, mi ćemo ga 'držati na oku', pa ćemo zajedno doneti odluku", naveo je Rikets.

Tagovi:
Sve vijesti