Apple tablet je brži od 92 odsto laptop računara

Apple A12X Bionic čip je nevjerovatan, kao i sposobnost Apple kompanije da to istakne.

0
A- A A+

Kompanija Apple oduševila nas je 30. oktobra svojim novim, potpuno redizajniranim iPad Pro tabletom, koji je “sav od ekrana“ i ima odlične specifikacije. Među njima vodeće mjesto zauzima Apple-ov novi A12X Bionic čip, koji je napravljen specijalno za ovaj uređaj. Omogućava do 90 odsto brže obavljanje zadataka, u kojima je uposleno više jezgara i čak do 35 odsto brže obavljanje zadataka, pred koje se stavlja samo jedan procesor.

Uz povećanu procesorsku snagu, Apple je pojačao i grafiku, pa je kompanija rekla da u tom domenu iPad Pro dostiže nivo Xbox One S konzole, ali da je, naravno mnogo manji nego ona.

Uz do jedan terabajt memorije i do 16 GB RAM u najjačem paketu, Apple smatra da je ovo ultimativni poslovni i multimedijalni tablet.

Da stvar bude zanimljivija, kompanija iz Kupertina kaže da je iPad Pro moćniji, odnosno brži nego trenutno 92 odsto laptop računara na tržištu. Kako su tačno došli do tog procenta nije objašnjeno, ali znamo da Apple ne priča ništa napamet.

Da biste iskoristili sve Pro funkcije novog iPad tableta, moraćete da dokupite magnetnu futrolu, koja je i tastatura, ali i magnetnu olovku, koja se bežično puni i koja košta 129 dolara. Više o tome pročitajte u našem odvojenom tekstu.

Izvor: Apple

Tagovi:
Sve vijesti