Apple noviteti - sve što vas zanima!

Apple će u utorak uživo predstaviti nekoliko uređaja, a mi vam otkrivamo šta najbolje obaviješteni izvori iz industrije predviđaju o njima!

Apple noviteti - sve što vas zanima! Foto: Apple

Svega šest nedelja nakon globalnog predstavljanja novih iPhone telefona, Apple je za 30. oktobar najavio još jedan događaj na kojem će uživo predstaviti svoja najnovija dostignuća.

iPad Pro

Za sada se šuška da ćemo vidjeti novi iPad Pro, koji neće imati Home dugme, ali neće imati ni "notch" koji gledamo na svim novim Apple telefonima.

Analitičar Ming-Či Kuo ranije je najavio da Apple priprema ovaj uređaj u verzijama od 11 i čak 12.9 inča, ali da je najveći novitet taj što neće više imati Lightning Port, već USB-C ulaz. To bi ga učinilo prvim takvim Apple uređajem. Takođe. Imaće FaceID umjesto TouchID tehnologije otključavanja.

Laptop

Još od avgusta se priča o jeftinijoj, pristupačnijoj verziji MacBook računara sa Retina displejem. Neće u imenu imati riječ "Air", ali nije poznato kako će se zvati. Biće, navodno, predstavljena i nova verzija MacBook Mini računara, usmjerenija ka profesionalnim korisnicima, uz noviji procesor i opcije skladištenja podataka koji će ga učiniti i nešto skupljim.

Dodaci

AirPower je nešto što su fanovi iščekivali još u septembru, ali su ostali uskraćeni za ovaj dodatak za bežično punjenje.

Izvori iz industrije najavljuju i mogućnost futrole za Airpods slušalice, kompatibilne sa bežičnim punjenjem.

Apple Pencil olovka bi mogla da dobije novu verziju, barem ako je suditi po podnijetim zahtjevima za patente početkom ovog mjeseca.

iOS 12.1

Novi apdejt operativnog sistema biće lansiran nakon Apple "svečanosti", a donosi nekolicinu noviteta.

"MacRumors" ističe da su glavni među njima vezani za FaceTime grupni čet, koji dozvoljava razgovor sa do 32 ljudi istovremeno! Automatski će detektovati ko su "aktivni učesnici" i njihove ikonice će biti posebno istaknute na ekranu, biće omogućeno da se bez notifikacije uključite u neki poziv kako ne biste ometali razgovor, i aplikacija će biti integrisana sa Messages funkcijom kako biste direktno iz nje mogli da započnete grupni čet. Stiže, prenosi isti portal, i više od 70 novih "emodži" sličica, među kojima su i "dugo očekivani" lama, meda, rakun, kengur, mango...

Tagovi:
Sve vijesti