Kina Trampu nudi Huawei telefon, nakon iPhone afere

Autor:

Kinezi znaju da se šale, čak i na svoj račun, a posebno na račun Trampa.

0
A- A A+

Američki list The New York Times objavio je tokom nedelje priču o tome da predsednik SAD i dalje koristi, mada povremeno, nezaštićen iPhone model, koji je moguće špijunirati, navodeći da se time bave i ruski i kineski obaveštajci s velikim zadovoljstvom.

Prema ovom listu špijuniraju se uglavnom pozivi američkog predsednika.

Kinezima nije trebalo ništa dodatno da upute šaljive reči zapadnim kolegama: “Ukoliko su toliko zabrinuti zbog korišćenja iPhone uređaja, slobodno neka uzmu Huawei telefon“. To je američkim zvaničnicima rekao zamenik direktora kineske Službe za informisanje Ministarstva inostranih poslova. Kineski zvaničnik je iskoristio ovu priliku i da još malo “trolujeTrampa i administraciju SAD, navodeći da je sve ovo što se radi Huawei kompaniji u toj zemlji “totalna lažna vest“ (Fake News, protiv kojih se SAD toliko bore i koje su, navodno, “krive“ za to što je Tramp izabran za predsednika).

 Jasno vam je da je ovo bila idealna prilika da kineski zvaničnici još jednom skrenu pažnju na to da je Huawei kompaniji zabranjena prodaja telefona u SAD i da su na bojkot pozvale FBI, CIA i NSA.

Nakon svega predsednik Tramp je na Twitter mreži negirao da koristi nesigurne telefone, jer koristi one, koje su mu dale zvanične vlasti zadužene za to, objavio je portal Mashable.

Sve vijesti