Podgorički maraton privukao trkače iz 41 države

Za učešće na internacionalnom Podgoričkom maratonu, koji će biti održan 28. oktobra, do sada je prijavljeno više od 900 takmičara iz 41 države, saopštila je Direkcija podgoričke manifestacije.

0
A- A A+

Podgorički maraton 24. Foto: MONDO/Danilo Jauković

Podgorički maraton ove godine biće održan 25. put, a kao i prošle maratonci će proći kroz Golubovce, Mataguže i Tuzi.

Start i cilj maratona biće na podgoričkom Trgu nezavisnosti.

Zamjenica gradonačelnika Podgorice, Slađana Vujačić kazala je da maraton nije samo atletska disciplina, već pokret za zdrav život kojem se mogu pridružiti sve generacije.

"Upravo to je ideja vodilja organizatora Podgoričkog maratona. Mi u gradskoj upravi na ovaj način dajemo doprins propagiranju atletike kao sporta za zdrav život čitave porodice", kazala je Vujačić.

Ona je naglasila da je Podgorički maraton manifestacija koja traje i opstaje već 25 godina i koja je licencirana kao maraton od 5 zvjezdica.

"Budući da je Podgorica već toliko dugo domaćin jednog ovakvog događaja, uprava grada nastojaće da u narednim godinama radi na tome da njegov kvalitet i dodatno unaprijedi, kako u organizacionom, tako i u finansijskom smislu. Smatramo da ova najteža atletska disciplina to zaslužuje, kao i njeni takmičari koji iz godine u godinu pokazuju da i pri ekstremnim naporima trijumfuje neverovatna snaga volje i istrajnost", istakla je ona.

Na ovogodišnjem maratonu trčaće Drago Knežević i Drago Boroje iz Futoga koji su jedini do sada istrčali svih 24 maratona.

U okviru manifestacije biće održano Prvenstvo Crne Gore u maratonu i polumaratonu.

Sve vijesti