Početak nove (lijepe) rukometne priče

Autor:

Rukometna reprezentacija Crne Gore u 1. kolu kvalifikacija za EP 2020. dočekuje Farska Ostrva u dvorani Verde (danas, 17.30), iz grupe gdje su još Ukrajina i Danska na prošireno prvenstvo idu dvije najbolje selekcije.

0
A- A A+
rukomet-reprezentacija Foto: MONDO/Anto Baković



Na Evropskom prvenstvu za rukometaše 2020. godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj će učestvovati 24 reprezentacije umjesto dosadašnjih 16 selekcija, a cilj “lavova” je samo jedan - da se nađu na šampionatu Starog kontinenta.

Protivnici u kvalifikacionoj grupi su Farska Ostrva, Ukrajina i Danska, a nova (nadamo se lijepa) rukometna priča počinje da se priča danas sa selektorom Zoranom Roganovićem i direktorom reprezentacije Draškom Mrvaljevićem. Ljudima koji su napravili nešto veliko za naš rukomet…

Rukometna reprezentacija Crne Gore će u dvorani Verde (17.30) u 1. kolu kvalifikacija dočekati liliputance Farska Ostrva, ali

Rukomet je danas takav da svi znaju da trče, igraju i šutiraju. Baš zbog toga, ako bilo koga ne shvatimo ozbiljno imaćemo problema, ne samo mi, već i mnogo jači od nas”, rekao je kapiten Vasko Ševaljević, koji nijednog trenutka nije razmišljao o odbijanju svetog dresa kao pojedini.

Zbog toga moramo da pristupimo maksimalno ozbiljno. To je jedini recept da se dobije taj meč, a naravno da razmišljamo samo o pobjedi”, dodao je srednji bek Crne Gore.

Nakon meča sa Farskim Ostrvima, naše momke očekuje dug put do sjeveroistoka Ukrajine i grada Sumi, gdje ih protiv domaćina čeka meč koji bi već sada širom mogao da otvori vrata Evropskog prvenstva 2020. Prva dva mjesta znače plasman na EP, dok će dalje ići i četiri najbolja trećeplasirana tima iz osam grupa.

Ako se zna da je Danska apsolutni favorit naše grupe, onda treba sa Ukrajinom da vodimo bitku za drugo mjesto i da ne dolazimo do situacije kao u ranijim kvalifikacijama kada smo zavisili od jednog meča”, nema nikakvu dilemu Ševaljević, koji je optimista…

Baš zato bih volio da se sada kvalifikujemo sa jedne od prve dvije pozicije i spriječimo bilo kakve kalkulacije”, poentirao je naš kapiten.

Nakon pomenuta dva meča, rukometaše Crne Gore nastavak kvalifikacija očekuje tek u aprilu naredne godine.

Tagovi:
Sve vijesti