Ovo je potpuno nov Messenger: Nov izgled, manje opcija

Od devet nekada aktuelnih kartica sačuvane su samo tri, a interfejs je “prozračniji“, jednostavniji i akcenat stavlja na dopisivanje i ni na šta drugo…

0
A- A A+

Novi Messenger vam je već stigao - možda, ako ste u prvom krugu odabranih korisnika, a ako nije stići će ovih dana (za iOS i Android). Nova verzija donosi prijeko potrebno osvježenje interfejsa, koji je mnogo manje natrpan beskorisnim opcijama i zadržane su samo neophodne opcije.

Od devet nekad aktuelnih kartica (tabova) sačuvane su samo tri - Četovi, Ljudi i Otkrijte (Chats, People, Discover). Messenger 4, kako se zvanično zove nova verzija, sadrži mnogo više slobodnog prostora u četovima i ima novu opciju, koja vam omogućava da bojite oblačiće poruka, ako želite neku posebno da naglasite, da je lako kasnije pronađete.

Sledeći korak za Messenger je taman mod, koji će uređajima sa OLED i AMOLED ekranima omogućiti da dodatno uštede energiju, a Messenger 4 isporuka će se vršiti u četiri faze. Od toga u kojoj fazi je vaš nalog zavisi i kad će vam Messenger nove verzije stići, ali neki korisnici već sad mogu da ga koriste - potražite ažuriranje u iOS ili Android prodavnici odmah, možda se iznenadite!

Sve vijesti