Pjevač u indukovanoj komi, životno ugrožen!

Autor:

Darko Lazić imao saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio brojne povrede uz nagnječenje mozga. Zbog lošeg stanja, pjevač je u indukovanoj komi, a direktor KBC Zemun ističe da je i dalje "životno ugrožen".

Pjevač u indukovanoj komi, životno ugrožen! Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Darko Lazić nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila rano u utorak ujutru u Brestaču kod Pećinaca, prebačen u bolnicu. On je sletio s puta automobilom BMW i prevrnuo se na krov.

Pjevača su hitno prebacili u KBC Zemun, gdje mu se ljekari bore za život. Probali su da ga operišu, ali su ga sa operacije vratili, jer nije ustanovljeno da li je Lazić ima unutrašnje krvarenje.

"On je i dalje u jako teškom stanju, životno je ugrožen. Ima politraumu s multiorganskim povredama. Svaka od tih povreda je teška", rekao je direktor KBC Zemun Dragoš Stojanović za "Kurir", uz napomenu da je u ovoj situaciji sumanuto pričati o "stabilnom" stanju.

Na pitanje da objasni šta tačno "politrauma" podrazumijeva, on kaže:

"On nije bio vezan, tumbao se u kolima, pa je cijelo tijelo preživjelo traumu. E sad, em što postoji trauma, em što je napravio kontuzije i prelome, sad očekujemo reakcije organizma koje počinju da se javljaju na svim nivoima. To je sad bitka s reakcijom cijelog tijela. On je tu na intenzivnoj nezi, na mašini za disanje, pratimo njegovo stanje iz minuta u minut i na osnovu toga ćemo vidjeti šta i kako dalje. Dok ne dobijemo odgovor njegovog organizma, ne možemo davati nikakve druge prognoze, niti planirati bilo šta", objašnjava Stojanović.

Nezvanično, pjevač je zadobio povrede glave, prelom butne kosti, prelom od 5. do 9. rebara, kao i prelom karlice.

"Novosti" su prenijele da se pjevaču stanje pogoršalo jer su mu otkazali bubrezi i jedno plućno krilo. Međutim, doktor iz KBC Zemun za "Kurir" je izjavio da se takve stvari dešavaju.

"Pratimo stanje. I dalje je isto. Ima malih pomaka, ali tu smo da kontrolišemo i pratimo. Djelimično ste u pravu za bubrege, ali takve stvari se dešavaju", rekao je direktor KBC Zemun, a zbog novonastale situacije, moraće na dijalizu.

Automobil koji je Lazić vozio je u potpunosti uništen, okrenut na krov, a po njivi su bili rasuti djelovi, dok je gepek ispao.

On je u trenutku nesreće bio sam u kolima i nije poznato šta je uzrok slijetanja s puta.

Njega su iz potpuno smrskanog automobila izvukli vatrogasci.

Darko nije koristio pojas, a u trenutku nezgode imao je 1,39 promila alkohola u krvi, što se tretira kao teško pijanstvo.

Takođe se na svom Instagram profilu povodom ovoga oglasila i Darkova bivša žena, pjevačica Ana Sević:

"Poštovani prijatelji, kolege, svi vi koji se molite, mislite, brinete za Darka. Hvala vam na podršci i molitvama. To je sve što za sada možemo da učinimo za njega. Krv nije potrebna, a ako do toga dođe, prvo ću vas ja obavijestiti. Nadamo se i vjerujemo u najbolje! Hvala", napisala je ona.


Tagovi:
Sve vijesti