Pronađeno tijelo novinara Kašogija? (VIDEO)

Autor:

Tijelo ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija pronađeno je u bunaru u okviru rezidencije generalnog konzula Saudijske Arabije u Istanbulu. Nađene i Kašogijeve stvari?

0
A- A A+

To je zjavio je za "Sputnjik" lider turske partije Vatan Dogu Perinček.

Saznao sam od pouzdanih izvora u službama bezbjednosti Istanbula da je Kašogijevo tijelo pronađeno u bunaru koji se nalazi u bašti u okviru rezidencije generalnog konzula Saudijske Arabije“, izjavio je sagovornik agencije.

I britanski "Skaj njuz" navodi da je tijelo pronađeno u dvorištu konzula.

Jedan od izvora "Skaj njuza" tvrdi da je Kašogijevo tijelo "raskomadano", a da mu je lice "unakaženo".

Izvor lista "Hurijet" u turskoj policiji ispričao je detalje istrage. Konkretno, policija je zahvaljujući patikama otkrila da je prema snimcima kamera za nadzor iz konzulata izašao "dvojnik" novinara.

Izvor: youtube/CNN

Kada je Kašogi ušao u konzulat, nosio je cipele, a ne patike. "Prva razlika koju je primijetio policijski tim koji je pregledao snimke sa kamera za nadzor su bile cipele“, rekao je izvor.

KAŠOGIJEVE STVARI NAĐENE U AUTOMOBILI KONZULATA?

Forenzičari su pronašli dva kofera s ličnim stvarima ubijenog novinara Džamala Kašogija, u parkiranom vozilu koje pripada saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Rojters javlja da je saudijski tim istražitelja bio prisutan zajedno sa turskim istražiteljima kada je automobil pretražen.

Saudijski novinar i dopisnik "Vašington posta" Džamal Kašogi ubijen je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu u tuči sa ljudima koje je tamo sreo, saopštila je ranije Saudijska Arabija na osnovu preliminarnih rezultata istrage.

Nakon višednevnog demantovanja optužbi, u petak uveče Saudijska Arabija je priznala da Hašogi jeste ubijen u njenom istanbulskom konzulatu, navodno nakon neplanirane "svađe i tuče." Uhapšeno je 18 osoba i smijenjen visoki zvaničnik saudijske obavještajne službe.

Kašogi je nestao 2. oktobra, a poslednji put je viđen kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.

Sve vijesti