Promocija knjige Bio-bibliografija Duška Bjelice

Autor:

Promocija knjige Prof. dr Duško Bjelica Bio-bibliografija će se održati u Podgorici u ponedjeljak, 22. oktobra sa početkom u 18h, u Studentskom sportsko-kulturnom centru Univerziteta Crne Gore.

0
A- A A+
Univerzitet Crne Gore Foto: Mondo Univerzitet Crne Gore

  O knjizi će govoriti: prof. dr Zoran Milošević, prof. dr Marin Ćorluka, prof. dr Georgi Georgijev, prof. dr Stevo Popović i u ime autora Petar Krivokapić. Autori knjige su Nada Drašković i Petar Krivokapić.

Autori biobibliografije, Petar Krivokapić i Nada Drašković, na oko 500 strana, kroz tri cjeline, donose pregled naučnoistraživačkog i stručnog rada profesora Bjelice, kao i literaturu i elektronske izvore koji govore o njemu.

Bjelica je kao zaljubljenik u sport, aktivni sportista i učenik Srednje fiskulturne škole u Podgorici, sa 17 godina, postao saradnik najtiražnijeg jugoslovenskog dnevnog sportskog lista „Sport“ iz Beograda. Od tada, u prethodnih 36 godina rada, objavio je 61 autorsku i koautorsku publikaciju i veliki broj naučnih i stručnih priloga u zbornicima radova i periodici, koji su objavljivani u Crnoj Gori, regionu i šire.

Sve vijesti