Od države traži 35,000 zbog neosnovanog pritvora!

Autor:

Podgoričanin Veselin Bošković tužio je državu zbog neosnovanog pritvora i pretrpjelih duševnih bolova, povrede časti i ugleda kada je bio uhapšen u maju 2016. godine zbog optužbi daje obljubio maloljetnicu

1
A- A A+
Viši sud Foto: MONDO/Danilo Jauković

  On je prije dvije godine bio uhapšen zbog produženog krivičnog djela nedozvoljene polne radnje nad maloljetnicom a odlukom Višeg suda pravosnažno je oslobođen optužbi za ovo djelo, piše Pobjeda.

U Boškovićevoj tužbi se navodi da je u Istražnom zatvoru doživio šikaniranje i prijetnje od ostalih pritvorenika zbog optužbi za obljubu maloljetnice.

 “Kako se radi o moralno najgnusnijoj optužbi za seskualni zločin prema maloljetnoj osobi tužilac smatra da je odnos tužene prema njemu u najmanjoj mjeri jednako gnusan onom što je doživio kroz čitav postupak. I ne samo on već i njegova supruga i maloljetna djeca, koja su skupa s njim trpjela šikaniranje”, piše u tužbi, prenijela je Pobjeda.

Podgorički dnenvik navodi da se u tužbi navodi i da se Bošković nakon izlaska osjećao loše jer je morao svima da objašnjava kako je i zbog čega pritvoren.

“Zbog povrede slobode i prava ličnosti, pravo na naknadu štete, stiče se u ovom slučaju jer je usljed neopravdane osude, odnosno neosnovanog hapšenja nastala šteta, jer je Bošković bio u pritvoru 21 dan i to je bilo objavljeno u svim medijima, pa je trpio duševne bolove”, dodaje se u tužbi.

Bošković je od Ministarstva pravde dobio ponudu da na ime odštete dobije 600 eura zbog neosnovanog pritvora što je odbio ocijenivši takav gest Ministarstva kao poniženje jer je 21 dan bio u pritvoru i nanesena je nepopravljiva šteta ne samo njemu, već i njegovoj supruzi i maloljetnoj djeci.

Sve vijesti