Bio na grobu Đurića prije likvidacije Lenca!

Autor:

Svjedok na suđenju protiv Nikole Mršića koji se tereti za ubistvo Gorana Lenca u Kotoru ispričao da je okrivljeni prije zločina bio na grobu ubijenog Dalibora Đurića.

0
A- A A+
Tužilaštvo Foto: MONDO-Gordana Bojanić

  Optužnica kojom je Kotoraninu Nikoli Mršiću na teret stavljeno ubistvo bivšeg fudbalera Gorana Lenca napisana je na 11 stranica, piše Dan navodeći da je najčvršći dokaz protiv okrivljenog njegov trag na kesi u kojoj je, navodno, nosio pištolj kojim je počinio teško krivično djelo.

Podgorički dnevnnik navodi da je nekoliko svjedoka potvrdilo je da je na dan ubistva, 16. septembra prošle godine, vidjelo optuženog Mršića, ali nisu bili očevici ubistva. Nikšićanin Nikola Mandić ispričao je u Višem državnom tužilaštvu da je na dan ubistva sa porodicom i prijateljima bio na groblju gdje su odavali pomen ubijenom Daliboru Đuriću, koji mu je brat od tetke.

 Optuženi Mršić bio je menadžer u lokalima u kojima je Mandić radio.

Ovaj svjedok je, piše Dan, u tužilaštvu ispričao da je na dan ubistva Lenca, oko 9.30 ujutru, izašao na groblje, gdje je bio i Mršić sa porodicom. Sa njima je bio i veći broj ljudi. On je naveo i da je ručak povodom pomena bio između 14.30 i 15 časova, te da je na njemu takođe bio Mršić.

Mandić je ispričao da je kasnije tog dana na televiziji čuo kako je u Kotoru ubijen neki fudbler za koga ranije nije čuo.

Tokom istrage saslušan je i Milan Jovančević, koji je ranjen u ovoj pucnjavi. On je trenirao sa pokojnim Lencom, sa kojim je prijatelj od djetinjstva, prije nego je ovaj ubijen.

U optužnici se navodi Jovićevićev iskaz u kojem on kaže da je u pauzi između vježbi primijetio jedno lice koje se kretalo laganim hodom iz pravca sporednog ulaza terena stadiona.

"To lice se kretalo prema njima noseći u ruci zamotanu plastičnu kesu. Isto je opisao kao lice visne 185-190 centimetara, krupnije građe, između 100-110 kilograma, oble glave, kratko podšišan, između 3035 godina, što je zaključio po njegovoj fizičkoj spremnosti, odnosno načinu na koji je kasnije brzo trčao”, piše u optužnici u dijelu u kojem je naveden Jovićevićev iskaz, prenosi Dan.

Prvi pucanj Jovićević je čuo kada sa Lencom počeo da radi sklekove.

Kako su im glave bile okrenute prema kabini, nije mogao da vidi ubicu.

On je naveo da je prvo čuo jedan pa poslije dvije sekunde i drugi hitac nakon čega se trznuo i odmakao od klupe.

"Potom je vidio Gorana u ležećem položaju ispod klupe”, navodi se u optužnici, prenio je Dan.

Sve vijesti