Džikić: Moramo da naučimo da završimo utakmicu

Autor:

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić nakon trećeg poraza u Euroligi rekao je da njegov tim treba da nauči da završi utakmicu i otkrio s kakvim se zdrastvenim problemima suočavala ekipa pred meč.

Džikić: Moramo da naučimo da završimo utakmicu Foto: MONDO/Filip Filipović

Čestitam Makabiju, bolje su završili meč. Mi smo bili 30 minuta u igri. Izgubili smo, idemo dalje“, prokomentarisao je Džikić.

Na pitanje da li je na pad u igri Budućnost uticala činjenica da je igrala četvrtu utakmicu u sedam dana trener "plavih" je odgovorio:

Kako je igračima, tako je trenerima, tako je i navijačima... Jeste, činjenica je - četvrta utakmica u sedam dana, ali šta možemo... Idemo da zaključimo utakmicu. Bili smo blizu, i sada, i protiv Armanija i Darušafake. Moramo da naučimo da završimo utakmicu... Nema tu filozofije, oni su završavali na obruču, mi nismo i šta sad“, kazao je Džikić.

 Na opasku novinara da je evidentno da ekipa napreduje iz meča u meč trener “plavih” je odgovorio:


Jeste, rekao sam da će tako da bude ali gubimo. Ovi ljudi pjevaju prate nas, svaka im čast. Ne mogu da kažem, bacamo se na glavu,na tribine,  tučemo se... Bilo je zamjerki na to nakon jedne utakmice, više nije. Šta da radimo. Ovo je mnogo dobar tim, Makabi, po mnom skromnom mišljenju“, rekao je Džikić.

Na pitanje o suđenju Džikić je nekoliko puta ponovio da nema komentara i da će se igrati “kamene face”.

Mi smo novi ovdje ljudi, oni nisu. Oni su osnivači“, rekao je trener Budućnosti.

Nikola Ivanović nije mogao da igra zbog stomačnog virusa.

Pred utakmicu sam saznao da Ivanović ne može da igra. Ne znam šta je sa njim, ali nije samo on. Omić u Laktašima, Kraft i Ilić imali su stomačni virus... Izbacio je svu tečnost iz sebe, nije mogao... Da ne pričam o problem sa koljenom. I da nije toga, ne znam koliko bi mogao u ovom meču. Pitao sma ga danas “Džoni možeš li”, rekao je “ne mogu”. Tačka. Neće igrati ko ne može. Ja ih gazim, vrijeđam, nisam prijatan, ali ih i štitim“, rekao je Džikić i otkrio da je zbog zdrastvenih problema upitan bio i Kraft.

Spahija: Ne očekivati previše od Budućnosti

Trener Makabija Neven Spahija na konferenciji za medije po završetku meča rekao je da ne bi trebalo tražiti previše od košarkaša Budućnosti u Evroligi.

Nije na meni da kažem koliko može Budućnost. Evroliga je ipak iznad svega što ste dosada gledali. Dosta zavisi od fizičke pripreme, jer ovdje nema lakih mečeva. Budimo realni ne bi trebalo previše tražiti od njih.” prokomentarisao je Spahija.
Sve vijesti