KAKAV DEBAKL: "Žurku" Prištine ignorisale sve diplomate

Autor:

Svečani prijem koji je delegacija Kosova zakazala u hotelu Hilton u Njujorku, za vreme zasedanja Generalne skupštine UN, za koji je plaćena kapara 20.000$, otkazan je zbog slabog odziva diplomata.

0
A- A A+

O debaklu kosovske diplomatije pišće prištinski list "Koha ditore", koji javlja da je vlada samoproklamovanog Kosova zakazala svečani prijem za brojne zvanice u hotelu Hilton, na insistiranje Erolda Belegua, savetnika premijera Ramuša Haradinaja.

Prijem je trebalo da bude u Njujorku, tokom nedelje zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ali je otkazan zbog slabog odziva zvanica.

UN: Priština "privatno" tu, nismo ih zvali!

"Mnogi ministri i premijeri iz različitih zemalja bili su pozvani na ovaj prijem, ali učešće je potvrdio samo predsednik Albanije, Iljir Meta,“ rekao je neimenovani izvor listu.

Organizator je bio obavezan da za prijem koji je trebalo da košta 50.000 dolara, plati kaparu u iznosu od 20.000, za koliko je sada "oštećen budžet Kosova".

Belegu je bio deo delegacije Prištine koja je otputovala u Njujork, a koja je brojala oko dvadeset ljudi. Ta nezvnaična delegacija je mogla da učestvuje samo na marginama zasedanja Generalne skupštine UN.

"Koha" navodi da je Belegu u Njujork otputovao znatno ranije. U Njujorku je boravio od 8. do 29. septembra.

Tagovi:
Sve vijesti