Spriječen bombaški napad u Podgorici!

Autor:

Službenici policije uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su namjeravale da aktiviraju bombu u jednom podgoričkom naselju.

0
A- A A+
Ilustracija Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević IlustracijaKako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB) Danilovgrad su, na osnovu operativnih saznanja, kontolisali vozilo kojim je upravljao I.V. (38) iz Podgorice, dok se na suvozačevom mjestu nalazio njegov sugrađanin N.M. (36).

„Pregledom vozila pronađena je ručna bomba M–75 sa osiguračem. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ove dvije osobe imale namjeru da, upotrebom bombe, izvrše teško krivično djelo u jednom naselju na području Podgorice, u čemu su spriječena brzom reakcijom policije“, kaže se u saopštenju.

U policiji, kako su kazali, sumnjaju da je pronađena bomba kupljena od D.B. (35) iz Plužina.

Danilogradska policija pronašla je i automobil marke „Polo“, za koji sumnjaju da je ukraden.

„O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se I.V, N.M. i D.B. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će se vezano za pronađeno vozilo naknadno izjasniti o kvalifikaciji“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će pronađeni predmeti biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici OB Plav u utorak, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pretresli kuću i druge prostorije koje koristi A.R. (51) iz Plava. Pretresom su, kako se navodi, pronađene dvije puške, dva pištolja, municija, dvije radio stanice i punjač za njih, kao i dva lovačka noža sa futrolama.

Nadležni tužilac je naložio da se protiv A.R. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, i da mu se oduzme pasoš.

Sve vijesti