Trostruko efikasnija za trostruko bolje fotografije

Zašto novi Samsung Galaxy A7 ima tri kamere - evo nekoliko stvari o tome!

Trostruko efikasnija za trostruko bolje fotografije Foto: Promo / Samsung

Kad dođete u nedoumicu, koji mobilni telefon da izaberete, a da na najbolji način iskombinujete cijenu i kvalitet proizvoda, obično prevladaju simpatije prema određenom brendu ili nečemu što u današnje vrijeme igra najbitniju ulogu kada je riječ o funkcijama pametnog telefona - kvalitetu kamere.

Telefon, koji je nedavno predstavila kompanija Samsung bi za sve zaljubljenike u “selfi“ fotografije, ali i one koji vole da fotografišu svijet oko sebe, mogao da bude idealan izbor za kupovinu. Naime, novi Galaxy A7 ima odličnu i vrlo neobičnu kameru.

Kamera sa objektivom od 24 megapiksela je takva da automatski propušta više svjetlosti, spajajući četiri piksela u jedan piksel kad nema dovoljno svjetla. Snimljene fotografije su zbog toga savršene bistrine, kako na jakom svjetlu, tako i pri uslovima slabe osvijetljenosti.

Trostruka kamera sastoji se još i od senzora od 8 megapiksela sa uglom fotografisanja od 120 stepeni i ultraširokim objektivom, koji pravi fotografije neograničeno širokih kadrova, kao i senzora od 5 megapiksela zaduženog za određivanje dubine i aktiviranje efekta zamućene fotografije, koji svi tako volimo. To je, vjerovatno ste već čuli - boke efekat.

Prednjom kamerom od 24 megapiksela i podesivim LED blicem se, uz funkciju Selfie Focus, mogu snimiti selfiji sa efektom zamućenja, imitirajući osvjetljenje u profesionalnom foto studiju. Lični pečat fotografijama moguće je dodati uz korišćenje AR emodžija i filtera za uljepšavanje.

Sa opcijom Inteligentne funkcije za optimizaciju, Galaxy A7 kamera kategorizuje predmet i prilagođava boju, kontrast i osvijetljenost, kako bi odmah optimizovala kvalitet slike. Uređaj podržava i Dolby Atmos tehnologiju za reprodukciju zvuka, a dostupni su i servisi Bixby i Samsung Health.

Dizajn je, takođe, veliki plus ovog telefona. Uz moderne boje dolazi Super AMOLED infiniti ekran od 6.0 inča. Vrhunski dizajn stakla, bočni senzor za otisak prstiju jednostavniji za korišćenje i glatke, neprekinute zakrivljene linije, čine Galaxy A7 elegantnim i praktičnim, ali i udobnim za držanje u ruci.

A serija Samsung mobilnih telefona veoma je popularna zbog svoje pristupačnosti i funkcija, koje dolaze sa premijum modelima uređaja. Ono što je sigurno jeste da se kamera ovog telefona i te kako može svrstati u premijum klasu.

Galaxy A7 dostupan je u plavoj, crnoj i zlatnoj boji, po cijeni od oko 355 eura. Telefon je već dostupan u Crnoj Gori.

Izvor: Samsung

Sve vijesti