Aplikacija MOJE DRVO, evo kako funkcioniše

Autor:

Aplikacija “Moje drvo” od danas je dostupna na Google Play Store-u i može se preuzimati na uređajima koji imaju Android platformu.

Aplikacija MOJE DRVO, evo kako funkcioniše Foto: MONDO

Kada instalirate aplikaciju pojavljuje se mapa grada na kojoj će biti obilježeno pet lokacija koje su za sada određene kao javne zelene površine u okviru kojih će biti moguće zasaditi drvo.

Klikom na detaljnu mapu stvara se mogućnost odabira mjesto za sadnju, kao i ponuđenih stabala koje je Zelenilo odredilo kao moguće za svako mjestu. Nakon toga, bilo kojom platnom karticom omogućena je donacija za kupovinu. Taj novac ide direktno na račun preduzeća Zelenilo i nakon određenog vremenskog perioda-periodi sadnje su od kraja oktobra do kraja godine i od marta do maja, Zelenilo će zasaditi drvo, o čemu će korisnik dobiti obavještenje push notifikacijom ili e-mailom, a na aplikaciji to drvo će dobiti sliku pojednica koji ga je kupio ili logo kompanije, ako je privredno društvo u pitanju.

Kao što se može vidjeti kroz aplikaciju, podgoričke kompanije su već kupile svoje sadnice, među njima CGES, g3spirits, Lovćen banka, Vezuv i Bar Kod.

Aplikacija je za sada dostupna samo android korisnicima, a narednih dana očekuje se i verzija za iOS.

Projekat “Moje drvo” je zajednički projekat Glavnog grada, kompanije “Amplitudo” i gradskog preduzeća Zelenilo koji omogućava svim zainteresovanim pojedncima, organizacijama i kompanijama da, na planski i održiv način daju svoj doprinos ozelenjavanju Podgorice.

Sve vijesti