Kotor za Novu godinu u rock atmosferi

Autor:

Kotor u 2019. godinu ulazi uz zvuke velikih imena domaće i regionalne rock scene. Na Trgu od oružja, za vrijeme predstojećih novigodišnjih praznika, nastupaće Damir Urban, Darko Rundek & Ekipa, Psihomodo Pop, Galija i drugi

Kotor za Novu godinu u rock atmosferi Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Novogodišnji program otvoriće poznati riječki muzičar Damir Urban. Svojim specifičnim vokalom Urban već tri decenije osvaja slušaoce širom regiona, a pjesma „Budi moja voda“ jedna je od najpopularnijih na domaćoj alternativnoj muzičkoj sceni.

Nekadašnji frontmen hrvatskog sastava Haustor, Darko Rundek, sa svojim bendom podsjetiće publiku na neke od najvećih ex yu hitova poput „Apokalipso“, „Ruke“, „Šejn“, „Šal od svile“ i druge.

darko rundek, rundek, haustor, potpisivanje ploče, čumićevo sokače, Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Nakon Rundeka, oni koji odluče da u Kotoru dočekaju Novu godinu, biće u prilici da čuju sarajevski rok sastav Bombaj štampa, čiji je osnivač glumac i reditelj Branko Đurić – Đuro, zvijezda „Top liste nadrealista“.

Autorski rock sastav M.O.R.T. čije nastupe karakterišu ujedno žestok zvuk i medodičnost osnovan je prije 15 godina u Sinju i od tada je objavio tri studijska albuma, a popularnost među mnogobrojnom regionalnom publikom, osim zbog pobjeda na brojnim festivalima, počeo je da dobija zahvaljujući spotovima za pjesme „Meni se skače“, „Tango“, „Olovni vojnici“, „Nina“, Buka u glavi“ sa umjetničkim pečatom režisera.

I prvog januara u Kotoru će vladati rock atmosfra, koju će na početku zagrijati bokeljski bend Four Blues Drivers.

Nakon njih, slijedi svirka grupe Galija, čiju četvorodecenijsku karijeru ne treba posebno predstavljati.

Galiju će na bini zamijeniti popularni punk-rock sastav Psihomodo Pop, svirajući hitove kao što su ,,Frida”, ,,Ja volim samo sebe”, ,,Ramona” i druge.

rok na tašu, tašmajdan, koncert, neša galija, galija Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Koncertno veče završiće uz zvuke domaćeg benda Autogeni trening, koji već 18 godina, svirajući pjesme ,,Mulj”, ,,Raskrsnica”, ,,Ljubav i izgaranje” i ostale, prkosi komercijalnom zvuku i opisuje probleme i izazove čovjeka današnjice.

Organizator novogodišnjeg programa je Turistička organizacija Kotor. Ulaz je slobodan.

Sve vijesti