ISTORIJA: Crnogorska bokserka prvakinja Evrope!

Autor:

Crnogorska bokserka Bojana Gojković osvojila je zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope u ruskom gradu Anapa.

ISTORIJA: Crnogorska bokserka prvakinja Evrope! Foto: MONDO/Boško DraškovićGojković je danas u finalnom meču kategorije do 50 kilograma pobijedila Italijanku Elen Luciju Ajari 4:1.

Članica Budve na putu do finala eliminisala je Španjolke Nikol Nuoz Salkado i Viktoriju Silke iz Letonije.

Gojković je osvojila prvu medalju u istoriji crnogorskog ženskog boksa.

"Ovo je veliki uspjeh za nju, njenog trenera Nikolu Ružića, bokserski klub "Budva", Bokserski savez Crne Gore i crnogorski sport. Moram istaći da je Bojana mlađa od svih svojih protivnica i da će titulu šampionke Evrope braniti sledeće gldine", rekao je Boško Drašković selektor Bokserskog saveza Crne Gore.

Bojana je inače dvostruki osvajač Kupa Nacija a u dosadašnjoj karijeri ima samo jedan poraz.

Foto: MONDO/Boško DraškovićTo je drugo zlatno odličje za crnogorski boks, nakon Ratka Draškovića koji je bio zlatni prije 36 godina u finskom Tampereu. Uspješan šampionat u Anapi upotpunio je Petar Liješević, koji je osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 70 kilograma.

Crna Gora u mlađim kategorijama, osim dvije zlatne, ima pet bronzanih odličja.

Bronzani su 1976. u Izmiru bili Miodrag Perunović, Slobodan Radulović i Dejan Marović, dok je Milovan Sekulović na pobjedničkom postolju bio 2016. u Kapošvaru.

Liješević je na putu do medalje eliminisao Moldavca Valerija Razmeritua, Litvanca Gelmiusa Adomkeviciusa i Rumuna Stefana Roberta Safera, a u meču za finale izgubio je od domaćeg boksera, Ramazana Dadajeva.

Tagovi:
Sve vijesti