Optužuje ljekare zbog gubitka vida

Autor:

Porodica Popović iz Nikšića podnijela je krivične prijave VDT-u protiv ljekara KCCG zbog sumnje da su nesavjesnim liječenjem pogoršali vid njihovoj ćerki koja je nakon nekoliko laserskih tretmana i operacija oslijepila.

2
A- A A+
oko, oči, vid Foto: MONDO/Bojana Zimonjić JelisavacMajka pacijentkinje Marijane Popović (35), Jelka Popović ispričala je za Dan da su problemi sa vidom njene ćerke počeli u decembru prošle godine, kada je sa uputom iz Nikšića došla u KCCG radi daljeg liječenja.

Oftamolog Kliničkog centra uradio joj je lasersku operaciju na jednom oku, a početkom januara ove godine isti tretman odrađen je i na drugom oku. Majka pacijentkinje kaže da se njenoj ćerki od tada javljaju očni bolovi i postepeno raste očni pritisak što je rezultiralo gubitkom vida.

Jelka Popović kaže za Dan da su joj stručnjaci iz naše zemlje i inostranstava saopštili da laserski tretman na očima njene ćerke nije smio da se uradi. Marijana je, navodi njena majka, nakon ovih tretmana potpuno izgubila vid na desnom oku, dok na lijevom razlikuje samo svjetlost iako je ono  prije pomenutih intervencija bilo potpino zdravo.

"Očekujemo da će Ministarstvo zdravlja ispitati slučaj", saopštila je Popović za Dan.

Iz Kliničkog centra je saopšteno da su u ovom slučaju ispoštvani svi medicinski protokoli te da prema dokumentacije nije uočen propust ljekara.

Na KCCG 991 žalba

Tagovi:
Sve vijesti