"Pokahontas" pokazala DNK, Tramp "dužan" milion dolara

Autor:

Američka senatorka, demokrata Elizabet Voren, podvrgnula se DNK testu kojim je dokazala da ima indijansko poreklo. Američki predsednik Donald Tramp, koji ju je optuživao da laže, izgubio "opkladu".

0
A- A A+

Tramp Vorenovu zapravo već godinama optužuje da laže da ima indijansko poreklo, a nazivao je i "lažnom Pokahontas" na političkim skupovima, podseća Rojters.

Američki predsednik je čak u julu ove godine na skupu u Montani izjavio da će uplatiti milion dolara dobrotvornoj organizaciji po njenom izboru, ako DNK testom pokaže da ima indijanske korene.

Vorenova je danas objavila rezultate DNK analize u kojim se navodi da ima "jakih dokaza" o tome da ima indijansko poreklo.

Potom se obratila Trampu na Twitteru, poručivši mu da želi da milion dolara uplati na račun Centra za indijanske žene.

Tramp: Sve ide kao podmazano, nego lažu novinari

Tramp je demantovao da joj je dao takvo obećanje.

Vorenova je potom objavila video snimak njegovog obraćanja u Montani, gde je obećao milion dolara i dodala opis da "tako laganje izgleda".

"Evo vam nešto što nećete zaboraviti, gospodine predsedniče. Vi ste najmanje popularan predsednik u modernoj istoriji i vaši saveznici će pasti na izborima (za Predstavnički dom i Senat Kongresa u novembru). Još 22 dana. Tika-taka", poručila je Vorenova.

Tagovi:
Sve vijesti