Žarko Laušević u novoj seriji (FOTO, VIDEO)

Autor:

MONDO je gledao prvu epizodu "Korijena", koju je RTS svojevremeno najavio kao najgledaniju srpsku seriju 2018. Saznajte šta vas očekuje!

Žarko Laušević u novoj seriji  (FOTO, VIDEO) Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Prva epizoda serije Radio-televizije Srbije "Korijeni", po antologijskom romanu Dobrice Ćosića biće prikazana 21. oktobra u 20 sati na Prvom programu.

Radnja romana i serije odigrava se u imaginarnom selu Prerovo, u poslednjim decenijama 19. vijeka, za vrijeme kralja Milana, a prati život bogate seoske porodice Katić i njihovih sluga.

U mnoštvu motiva i tema, posebno se izdvajaju motiv porodice i porodičnog sukoba između očeva i sinova, porodično porijeklo i problem identiteta, politički sukobi koji dovode do narodnog oblikovanja sprskih intelektualaca školovanih u inostranstvu, patrijahalna despotija kao kult, uloga i položaj žena u porodici, kao i mnogi drugi...

OVAKO JE BILO NA SNIMANJU SERIJE

U prvoj epizodi vidjećemo kako Vukašin Katić na Badnje veče dolazi u svoje rodno Prerovo, prvi put posle pravnih studija u Parizu. Dočekuje ga otac Aćim (kojeg maestralno igra Žarko Laušević), jedan od prvaka Radikalne stranke, brat Đorđe i njegova supruga Simka.

Đorđe, kojeg igra Igor Đorđević i Simka (Sloboda Mićalović), godinama bezuspješno pokušavaju da začnu dijete, što njega čini bijesnim i ogorčenim. Svoje nezadovoljstvo iskaljuje nad svima, posebno nad Simkom i nadničarem Tolom Dačićem kojeg igra Nenad Jezdić, a kome je žena baš uoči praznika rodila blizance.

Nakon praznične večere, Vukašin traži da nasamo razgovara sa ocem i bratom. On im tokom razgovara saopštava da će se oženiti Olgom, kćerkom Todora Tošića, s kojim je njegov otac Aćim u sukobu, jer je ovaj član Liberalne stranke.

U ovoj epizodi biće obnovljene neke stare i rodiće se nove razmirice među glavnim junacima. Baš teška epizoda...

Nakon projekcije, prisutnima su se kratko obratili i članovi glumačke ekipe. Žarko Laušević se javio video pozivom.

Izvor: MONDO

Podsjetite se i MONDO TV priloga sa snimanja ove serije

Izvor: MONDO

Tagovi:
Sve vijesti