Vrijeđao osoblje KCCG i šutirao policijsko vozilo

Autor:

U Podgorici je danas lišen slobode M.A. (20) zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Vrijeđao osoblje KCCG i šutirao policijsko vozilo Foto: MONDO/Gordana Bojanić

On se juče, kako se sumnja, u prostorijama Urgentnog centra KCCG u Podgorici prvo nepristojno i agresivno ponašao vrijeđajući medicinsko osoblje i udarajući po staklu prijemnog pulta, a potom je kada su dva policijska službenika intervenisala nastavio takvo ponašanje.

Brzom intervencijom on je spriječen u daljem agresivnom ponašanju, prilikom čega je, sumnja se, pružao stalni aktivni otpor i vršio napad na policijske službenike i nije prostupao po naređenjima policijskih službenika.

M.A. je savladan uz upotrebu sredstava prinude i potom je priveden u prostorije CB Podgorica. Prilikom provođenja on je, sumnja se, nogom udario u službeno policijsko vozilo, pri čemu su nastala oštećenja na vozilu.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.A. liši slobode. On će, uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo – napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti kao i krivično uništenje i oštećenje tuđe stvari", navodi se u saopštenju dostavljenom iz policije.

Sve vijesti