Kakve slike pravi jedina ČETVOROSTRUKA kamera

Testirali smo prvi telefon sa četiri kamere u Milanu, gdje je i održana premijera Galaxy A9 smartfona.

0
A- A A+

Samsung nas je sve iznenadio predstavljanjem prve četvorostruke kamere na mobilnom telefonu, koja ima četiri sočiva, povezana na poseban način, tako da je podržano optičko zumiranje, široko kadriranje, dodavanje i doziranje bokeh efekta uživo, kao i fotografisanje u svim uslovima osvjetljenja, zahvaljujući velikom otvoru blende jedne od kamera.

O kamerama smo detaljno pisali u najavi Samsung Galaxy A9 telefona, kad smo i rekli da je to četvorostruki sistem kamera rezolucije 24, 10, osam i pet megapiksela, uz podršku prednje kamere rezolucije 24 megapiksela.

Zadnja kamera podržava vještačku inteligenciju, koja registruje scenu i objekat fotografisanja i automatski određuje i podešava najbolje parametre za slikanje. Kamera Galaxy A9 podržava za sada 19 predefinisanih scena fotografisanja, ali vjerujemo da će ih Samsung dodavati sa nekim od sledećih ažuriranja operativnog sistema i opcija telefona.

Ono što je neobično na premijerama telefona jeste mogućnost, koju je MobIT dobio, a to je da odmah isproba kameru na djelu - u Milanu, tokom premijere.

Samsung je napravio događaj ciljajući upravo na kameru, pa nam je drago da možemo da vam kažemo da prve slike izgledaju odlično. Softver kamere je prepoznatljiv Samsung-ov, a slike su ispale odlično, iako su, kako i sami vidite, nastale u nimalo idealnim uslovima osvjetljenja.

Kamera je brza, precizna prilikom određivanja parametara fotografisanja, a ako ne volite da podešavate parametre, to vas ne zanima ili jednostavno tome niste vični - uključite AI asistenciju i bićete zadovoljni.

Kameru ćemo detaljnije testirati u drugoj polovini novembra, kad se Samsung Galaxy A9 očekuje u prodaji i kod nas. Sve detalje o telefonu, uključujući specifikacije pogledajte na linku, a cijenu ćemo saopštiti naknadno, kad je Samsung formira za naš region. U svakom slučaju očekujte da će ona biti viša od 350 eura, koliko će kod nas koštati Galaxy A7 smartfon, koji je po poziciji i specifikacijama odmah ispod Galaxy A9 telefona.

Izvor: Samsung

Sve vijesti