Samsung najzad progovorio o Android Pie nadogradnji

Kompanija će prvu isporuku Android Pie softvera obaviti u prvom mesecu 2019. godine.

0
A- A A+

Januar 2019. Toliko je daleko Samsung Android Pie i Samsung Experience UI od prvih Galaxy modela, koji će ih dobiti. Samsung Francuska je najzad progovorio o iščekivanoj Android nadogradnja, koja bi po procurelim informacijama trebala da bude prava “mala revolucija“, što se izgleda softvera i funkcionisanja novog UI-ja tiče.

Consumer Reports: Galaxy Note 9 #1, iPhone XS Max #2

Neke od već otkrivenih funkcija biće podrška za VoLTE, VoWiFi, razna unapređenja internet pregledača i tastature, a među kojima je i mogućnost plutanja tastature, kad vam je ona potrebna tokom igranja igara, kako ne bi blokirala deo interfejsa, koji vam je potreban. Takođe, slike i video u Galeriji biće dostupniji lakše, biće sređen način pristupanja slika kroz interfejs kamere, dodaće se podrška za taman meni, zbog uštede energije baterije, kao i mnogo drugih podešavanja.

Pretpostavljamo da će prvi uređaji na listi za Android Pie 9.0 nadogradnju biti Galaxy S9, Galaxy S8, Galaxy Note 8, Galaxy Note 9 i drugi Samsung premijum uređaji.

Konačna i zvanična lista Samsung telefona, koji će biti unapređeni na Android 9.0 Pie softver kompanija će objaviti naknadno.

Izvor: MONDO MobIT

Sve vijesti