Novi iPhone nemoćan pred najboljom Android kamerom

Nakon što ga je Consumer Reports stavio na broj dva, slično je uradio i DxO Mark, koji ocjenjuje kvalitet mobilne fotografije.

0
A- A A+

DxO Mark, referentni sajt za rangiranje kamera mobilnih telefona po kvalitetu nije štedio reči hvale, kad je dvostruka i selfi kamera u pitanju. Pohvaljeni su gotovo svi aspekti mobilne fotografije i video snimanja, posebno unaprijeđenja, koja je dvostruka kamera donijela u odnosu na iPhone X, koja su jasno vidljiva i bez posebne ili duboke analize fotografija i video snimaka. Posebno je pohvaljena brzina i odziv kamere.

Apple “priznao“ iPhone XS i XS Max problem

Ipak, 105 poena je dovoljno samo za drugo mjesto, pa Huawei P20 Pro i dalje, gotovo cijele sezone, ostaje nesputani vladar mobilne fotografije. Huawei P20 Pro ima značajnu prednost - 109 bodova - dok je iza iPhone XS MaX kamere iza HTC U12+ sa 10 boda, pa sa istim skorom Samsung Galaxy Note 9, a onda slijede i Huawei P20 i Galaxy S9+. U Top 10 Samsung ima dva modela u Top 10, Apple isto toliko, a Huawei čak tri. Top 10 listu zaokružuju još Google Pixel 2 i Xiaomi Mi 8.

iPhone XS Max je nedavno rangiran i kao drugi u Consumer Reports test-izveštaju, koji navodi da će Apple morati dodatno da radi na unaprijeđenju kvaliteta izrade i stakla svojih iPhone-a.


Izvor: Apple

Sve vijesti