FIFA 19 skida Ronalda sa naslovne strane igre?!

Autor:

EA pažljivo prati dešavanja u vezi sa skandalom, koji je izazvalo navodno silovanje.

FIFA 19 skida Ronalda sa naslovne strane igre?! Foto: Promo / EA FIFA 2019.

Ukoliko pratite fudbalske vesti ovih dana, verovatno ste primetili da trenutno jedna od “vrućih“ priča van terena jeste ozbiljna optužba za silovanje, upućena ka jednom od najboljih fudbalera sveta - Portugalcu Kristijanu Ronaldu.

Njega jedna žena optužuje da ju je 2009. godine silovao u Las Vegasu i taj slučaj je još tad prijavljen policiji, ali je sada ponovo otvoren, nakon što je slučaj postao javno poznat, jer je žena koja je navodna žrtva silovanja ovo javno iznela u intervjuu za nemački časopis “Špigl“.

Portugalac je odmah odbio sve optužbe, govoreći da za žena samo hoće da se obogati i proslavi preko njegovog imena, i da je silovanje “abominacija od zločina, koja je u suprotnosti sa svime u šta on veruje i što on jeste”.

Ronaldo o "silovanju": Savest mi je mirna

Kako je Kristijano zaštitno poster lice najnovijeg FIFA 19 naslova, ovim povodom se oglasio i Eletronic Arts, kreator igre, koji je rekao da pažljivo prati situaciju oko ovog slučaja i da će reagovati u skladu sa rezultatima istrage, ali da za sada neće iznositi nikakve komentare bez daljih informacija i da su u kontaktu sa policijom Las Vegasa, koja vodi slučaj, navodi Play! Zine.

Neko je na FIFA Reddit sajtu primetio i da je ovih dana Ronaldova slika uklonjena sa FIFA Sports EA stranice, ali su iz EA rekli da je to “ranije planirana marketing rotacija”.

Sve vijesti