Windows 10 podržava i Android aplikacije

Microsoft omogućio upotrebu Android aplikacija preko nove “app mirroring“ opcije.

0
A- A A+

Izvor: Windows

Tokom svog godišnjeg događaja, na kojem su najavljeni Surface uređaji (koji neće legalno i zvanično stići u Crnoj Gori ni ove sezone) Microsoft je najavio novu nadogradnju za Windows 10, nazvanu Windows 10 October Update, koja će već od trećeg oktobra biti dostupna mnogim korisnicima putem Upadte opcije, a svima od 16. oktobra, kad je utorak za zakrpe Windows operativnog sistema.

Veliko iznenađenje izazvala je “app mirroring“ opcija, koja je dio Your Phone aplikacije i koja omogućava da pokrenete Android aplikacije, Microsoft navodi sve Android aplikacije, kroz Windows 10 okruženje. To znači da na svom laptop ili desktop računaru i tabletu imate mogućnost da koristite omiljene Android aplikacije i igre gdje god da se nalazite. Microsoft nije demonstrirao ovu opciju na sceni, pa ćemo sa zaključcima morati da sačekamo još neko vrijeme, jer u redakciji još uvek zvanično nemamo Windows 10 October Update.

Izvor: Windows

Mogućnost korišćenja aplikacija se ne zaustavlja samo na njihovoj upotrebi na Windows 10 platformi, nego omogućava i da na jednom uređaju krenete rad kroz aplikaciju, a nastavite ga na bilo kom drugom ili na toliko uređaja istovremeno, koliko vam odgovara.

Your Phone aplikacija podržava i iPhone tj. iOS, ali ne omogućava toliko naprednih funkcija, koje su podržane samo za Android.

Izvor: Windows

Tagovi:
Sve vijesti