Novi iPhone neće da se puni, Apple ne reaguje

Prvi ozbiljan problem novih iPhone XS i iPhone XS Max je otkriven, a iako Apple još uvek nije reagovao korisnici su našli par rješenja...

0
A- A A+

Neki vlasnici iPhone XS i iPhone XS Max telefona imaju problema sa prijemom signala, poput LTE-a, ali je to izgleda u mnogo manjoj mjeri izraženo, nego što je problem s punjenjem ova dva telefona. Na Apple forumu je otvorena tema u okviru koje se javljaju korisnici novih telefona sa istim problemom - iPhone XS i iPhone XS Max odbijaju da se pune, kad se priključe na punjač.

Koji je brži iPhone XS Max ili Note 9 (VIDEO)

Otkriveno je da je ovo softverski problem zbog kojeg neće da se pune dok su u tzv. “sleep“ modu i to je povezano sa opcijama za USB dodatke, Lightning kabl u ovom slučaju. Da bi se telefon punio trebalo bi da je iPhone XS ili iPhone XS Max sa uvijek uključenim ekranom. Kao što ćete vidjeti u sledećem videu, neki telefoni se čak i “zamrzavaju“ nakon što registruju punjač da je priključen.

Da se ove stvari ne bi dešavale korisnici bi trebalo da instaliraju iOS 12.1 BETA softver, koji ispravlja ovaj propust u potpunosti ili da sačekaju novi iOS softver, na kojem Apple radi, a da do tada odu do ovog menija: Settings >FaceID and Passcode > skroluju do Allow access when locked i uključe USB Accessories.

Apple nije odgovorio na pritužbe zvanično još uvijek, ali je u nekim slučajevima zamijenio uređaj, koji su ponovo imali isti problem - nisu mogli da se pune na uobičajen način. Jedno od rješenja je i korišćenje bežičnih punjača, kao što kaže autor Unbox Therapy kanala.

Izvor: Unbox Therapy

Tagovi:
Sve vijesti