Poskupiće “kineski“ Xiaomi telefoni

MIUI 10 će zaključati mogućnost da se na kineske Xiaomi uređaje, namijenjene najvećem tržištu na svijetu stavljaju globalne ROM verzije.

0
A- A A+

Modeli Xiaomi (i mnogih drugih telefona) za kinesko tržište za 20 i nekad i više odsto su povoljniji, nego isti modeli za tržišta u drugim regionima. Takvim telefonima je stavljan globalni ROM softver i onda bi se oni prodavali po nižim cijenama, nego što su verzije, koje su namijenjene tim djelovima svijeta. Korisnici su na različite načine dolazili do tih telefona, ali izgleda da je Xiaomi to riješio da onemogući ubuduće.

MIUI 10 će, navodno, ako je vjerovati izvorima GSMArena sajta, onemogućiti da se na modele Xiaomi telefona namijenjene kineskom tržištu stavlja globalni ROM softver, tako da će to uticati na dosadašnju praksu nabavke Xiaomi telefona - telefoni će, jednostavno rečeno, biti skuplji.

Xiaomi je preporučio kupovinu telefona isključivo od zvaničnih dobavljača i isključivo za region za koji su namijenjeni, a na Mi forumu je već osuđen ovakav postupak proizvođača - korisnici smatraju da ih je Xiaomi “izdao“ na ovaj način i onemogućio kupcima da kupe telefon na način, na koji oni to žele.

Baš nas zanima, kako će ovo da utiče na naše tržište i šta će naši korisnici da kažu na ovo. Inače, Xiaomi u Crnoj Gori uredno, uglavnom, prati preporučene cijene globalnih modela i Pocophone F1 je sve popularniji i kod nas.


Tagovi:
Sve vijesti