Modrić sa trofejom, Boban u suzama (VIDEO)

Autor:

Najbolji fudbaler sveta rasplakao je bivšeg hrvatskog reprezentativca na ceremoniji dodele prestižnog FIFA trofeja

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) izabrala je za najboljeg igrača sveta u 2018. godini hrvatskog reprezentativca, člana Real Madrida, Luku Modrića.

Hrvat je tako posle 10 godina prekinuo dominaciju Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, dvojice igrača koji su od 2008. osvajali taj trofej.

Luka je pobedio, a London je sijao!

Ujedno prvi je fudbaler koji je u istoj godini objedinio trofeje za najboljeg igrača Mundijala, i najboljeg igrača u izboru UEFA i FIFA. 

Modrić se na ceremoniji u Londonu, gde mu je dodeljen trofej, zahvalio Hrvatskoj, svojoj porodici, i istakao da nagrada koju je primio ne pripada samo njemu već i saigračima iz Real Madrida, sa kojima je osvojio drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji, odnosno fudbalerima Real Madrida, sa kojima je stigao do trofeja Lige šampiona.

Modrić je posebno istakao jedno ime - Zvonimira Bobana, nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca, sada čelnika FIFA.

"Želeo bih da se zahvalim mom idolu Zvonimiru Bobanu i generaciji hrvatskih fudbalera koji su 1998. osvojili svetsku bronzu. Bili su mi velika inspiracija i kao ekipa nas uverili da i mi poverujemo kako možemo da napravimo nešto veliko u Rusiji. Nadam se da ćemo mi biti inspiracija nekoj drugoj generaciji koja dolazi", naveo je Modrić na hrvatskom jeziku.

Zvonimir Boban potpuno se slomio posle tih Modrićevih reči, pa je zaplakao kao dete.

***************************************************

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Sve vijesti