Turska zainteresovana za ulaganja u Crnu Goru

Autor:

Turska je zainteresovana za ulaganja u Crnu Goru, prvenstveno u oblasti turizma, bankarstva i osiguranja, saopštio je turski biznismen Veysi Erdoğan u razgovoru sa guvernerom Centralne banke Crne Gore, Radojem Žugićem.

0
A- A A+

  Žugić je danas, kako su kazali iz CBCG, razgovarao sa sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori, Serhatom Galipom, i Erdoğan-om.

"Erdoğan upoznao je guvernera sa namjerama kompanije na čijem je čelu da investira u Crnu Goru, prvenstveno u oblasti turizma, bankarstva i osiguranja", navodi se u saopštenju.

Žugić je istakao da je, u proteklom periodu, zabilježeno povećano interesovanje turskih investitora za Crnu Goru, što je rezultiralo i povećanim učešćem investicija iz ove zemlje.

„Centralna banka je otvorena za komunikaciju i pružanje podrške kompanijama koje imaju namjeru da ulažu u Crnu Goru i, na taj način, doprinesu intenziviranju ekonomskog rasta i razvoja naše zemlje“, kazao je Žugić.

Navodi se da je dogovoren nastavak komunikacije u cilju konkretizacije predloga za saradnju, o kojima je danas razgovarano.

Sve vijesti