Pažin: Uskoro spremni za zatvaranje osam poglavlja

Autor:

Crna Gora je trenutno spremna da zatvori dva poglavlja i ubrzo će sprovesti sve unutrašnje procedure za zatvaranje još šest pregovaračkih poglavlja“, rekao je ministar pravde Zoran Pažin.

On je u Podgorici razgovarao sa rumunskim ministrom pravde Tudorelom Toaderom koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

"Crna Gora visoko cijeni dugogodišnje prijateljstvo Rumunije i računa na njenu podršku tokom predstojećeg rumunskog predsjedavanja Evropskom unijom od januara naredne godine", rekao je Pažin.

On je naglasio da su prioriteti Crne Gore da otvori pregovore u preostala dva poglavlja, iz oblasti konkurencije i zaštite životne sredine i da intenzivira aktivnosti u pravcu zatvaranja pregovaračkih poglavlja.

„Cijenimo da smo trenutno spremni da zatvorimo dva poglavlja i da ćemo ubrzo sprovesti sve unutrašnje procedure i biti spremni za zatvaranje još šest pregovaračkih poglavlja“, rekao je Pažin.

On je naglasio da se „ne živi od otvaranja i zatvaranja pregovaračkih poglavlja“ i da je prava svrha procesa evropskih integracija izgradnja institucija koje obezbjeđuju jednaka prava i mogućnosti za sve građane i pouzdan pravni sistem za poslovnu zajednicu.

"U tom kontekstu, Pažin je izrazio zahvalnost na ekspertskoj podršci Rumunije u više oblasti, koja je doprinijela jačanju crnogorskog pravnog okvira", kaže se u saopštenju.

Sve vijesti