Poslanička grupa prijateljstva Srbije u Crnoj Gori

Autor:

Crna Gora prati pregovore Beograda i Prištine koji su važni za stabilizaciju prilika u regionu i pozdravlja napore obje strane u cilju postizanja odgovarajućeg rješenja, ocijenio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Poslanička grupa prijateljstva Srbije u Crnoj Gori Foto: MONDO/Gordana Bojanić

On je danas u okviru posjete srpskih parlamentaraca, razgovarao sa predsjednikom poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine Srbije sa Crnom Gorom, Igorem Bečićem.

Iz kabineta Brajovića saopšteno je da je zajednički konstatovano da je snažnija parlamentarna saradnja posebno značajna za jačanje sveukupnih odnosa i saradnje dvije prijateljske države.

Navodi se da je na sastanku ocijenjeno da će intenzivni politički dijalog zakonodavnih vlasti na svim nivoima doprinijeti boljem međusobnom razumjevanju.

Brajović je rekao da su pregovori Beograda i Prištine važni za stabilizaciju prilika u regionu.

„Crna Gora prati pregovore Beograda i Prištine koji su važni za stabilizaciju prilika u regionu i pozdravlja napore koje ulažu obje strane u cilju postizanja odgovarajućeg rješenja“, saopštio je Brajović.

Dodaje se da je, imajući u vidu opredjeljenje dvije države da postanu dio Evropske unije (EU), tokom razgovora bilo je riječi i o značaju održavanja dinamike procesa proširenja.

Bečić je kazao da su za Srbiju posebno dragocjena iskustva i podrška Crne Gore koja je najdalje odmakla u procesu pregovora o članstvu u EU.

Tagovi:
Sve vijesti