Brnović u Iberostaru, Bulajić u Nanteru

Autor:

Naš talentovani junior potpisao prvi profesionalni ugovor, a naš talentovani kadet se iz Nikšića preselio u Francusku, gdje će moći dodatno da napreduje

0
A- A A+
košarkaška reprezentacija crne gore Foto: MONDO/Ana Božović

  Juniorski reprezentativac Crne Gore je ostao u Španiji, a kadetski reprezentativac naše zemlje se preselio u Francusku!

Osamnaestogodišnji Danilo Brnović je potpisao za Iberostar Tenerife, dok je šesnaestogodišnji Janko Bulajić novi košarkaš Nantera.

Brnović je tako potpisao prvi profesionalni ugovor u karijeri, nakon što je dvije godine sazrijevao upravo u Španiji, visok je 203 centimetra, a sljedeće sezone bi trebao da ima lijepu minutažu u Endesa ligi. Talentovani Podgoričanin je tokom ljeta ostavio dobar utisak na Evropskom prvenstvu za junior, gdje je postizao 6,7 poena u prosjeku.

Za Iberostar Tenerife je igrao naš Blagota Sekulić, klub ima plej-of ambicije i osvajač je prvog izdanja FIBA Lige šamiona 2017. godine.

Sa druge strane, Nikšićanin Bulajić je visok 205 centimetara, igra na pozicijama krila i krilnog centra, a Nanter ga je snimio na Evropskom prvenstvu za kadete ovog ljeta. Bulajić će u francuskom prvoligašu imati šansu da napraduje. Talentovani kadet je u Francusku otišao iz nikšićkog kluba OKK Montenegro, koji je u prethodnim godinama iznjedrio niz reprezentativaca u mlađim selekcijama.

Tagovi:
Sve vijesti