"Romantičari" slavili pod Malim brdom

Autor:

U subotnjem programu 9. kola fudbalskog prvenstva domaćini osvojili samo bod.

"Romantičari" slavili pod Malim brdom Foto: MONDO/Goran Arbutina

Lider "prvoligaškog karavana" OFK Titograd uspio je da zatrese protivničku mrežu u 9. kolu što je, u skladu sa ovosezonskom tradicijom "romantičara" u domaćem prvenstvu značilo i njihovu pobjedu. Pod Malim brdom pred Podgoričanima je "kapitulirao" Petrovac nakon dva brzopotezna gola gostiju sredinom prvog poluvremena.

Domaćin je početkom nastavka uspio da smanji razliku ali ne i da spriječi poraz. 

Gosti su slavili i u duelu Lovćena i Zete u Kotoru. Domaćinstvo van Cetinja zbog gradnje novog stadiona nije prijalo fudbalerima Lovćena ni ovog vikenda. Golubovčani su, naime, iskoristili hendikep s kojim najstariji crnogorski fudbalski klub ulazi u sve mečeve sa statusom domaćina da, relativno lako, stignu do pobjede zahvaljujući golovima Danila Pešukića u 10. i Nikole Krstovića u 37. minutu.

U trećem meču subotnjeg programa 9,. kola, igranom popodne pod Golubinjom između Rudara i Iskre, mreže su mirvale što je više oneraspoložilo domaćina koji je u 15. minutu imao i penal, ali Kuč nije realizovao najstrožiju kaznu.

U derbiju kola, crnogorskom klasiku, Sutjeska i Budućnost sastaju se kraj Bistrice u nedjelju od 15 sati. Pola časa kasnije počeće i meč Mornara i Grblja u kojem su Barani domaćini u podgoričkom naselju Donja Gorica.

Rezultati 9. kola:

Subota

Lovćen – Zeta 0:2
Pešukić 10, Krstović 37.

Rudar – Iskra 0:0

Petrovac - OFK Titograd 1:2
Kažić 52. - Kalezić 23, Pavićević 24.

Nedjelja

Sutjeska – Budućnost (15:00)

Mornar – Grbalj (15:30)

TABELA: OFK Titograd 21, Budućnost 14 (-1), Petrovac 14, Iskra 14, Sutjeska 12 (-1), Zeta 12, Lovćen 10,  Rudar 8, Grbalj 5 (-1), Mornar 2 (-1).

Sve vijesti