Raspakivanje i test: ACER Laptop Swift 1 (VIDEO)

Znamo da je postalo teško odabrati laptop za sebe, posebno ako želite da bude dobar za većinu svakodnevnih obaveza i zato smo odlučili da vam pomognemo - ovo je ACER Laptop Swift 1.

Raspakivanje i test: ACER Laptop Swift 1 (VIDEO) Foto: MONDO

Ogroman broj poznatih i manje poznatih proizvođača, još više modela, različite cijene, slične specifikacije, isti modeli s različitim imenom, poznati i nepoznati prodavci i - eto zbrke!

Znamo da je teško odabrati dobar i pouzdan laptop i zato vam predstavljamo jedan od onih, koji će za najveći broj vas biti baš po mjeri. ACER Swift 1 namijenjen je korisnicima za svakodnevne zadatke. Ovaj laptop je izuzetno moderan, rekli bismo čak i da je šik, kad ga uporedimo s drugim modelima u klasi, a kućište je izrađeno od metala (i to magnezijuma), pa ne bi trebalo da bude problema što se dugotrajnosti i izdržljivosti tiče. Mali, čvrst i lagan, ACER Swift 1 se ne grije ni pri dužoj upotrebi i omogućiće vam da ga lako nosite s mjesta na mjesto, jer je težak samo 1,3 kilograma. 

Izvor: MONDO

Ekran je dijagonale 14 inča, Full HD rezolucije (1.920 x 1.080 piksela) što je industrijski standard i omogućava jasnu i oštru sliku. Prisutna je zaštita protiv odsjaja, pa je ovaj računar posebno praktičan za korišćenje u uslovima vještačkog osvjetljenja ili na otvorenom. IPS tehnologija ekrana predstavlja još jedan adut, a glavni domen u kojem će korisnik primijetiti njene prednosti jeste ugao gledanja. Znate ono - nema više cimanja ekrana gore-dolje, zauzimanja nekog posebnog položaja prilikom gledanja i drugih vratolomija, koje nas neki laptopovi primoravaju da radimo. 

ACER Swift 1 ima proširenu ponudu portova i priključaka, sa kojom ste znatno fleksibilniji tokom rada. Tu su četiri USB porta, od kojih su dva napredna, sa USB 3.0 standardom, a jedan i 3.1, tipa C. USB-C port omogućava da kompatibilne uređaje povezujete bez obzira na stranu konektora, punite ih čak i kad je laptop isključen, a noviji standardi 2.0 donosi brži i stabilniji prenos podataka. Za sve koji vole da osiguraju svoje podatke dodatno, to mogu da urade uz pomoć čitača otiska prsta, koji se koristi i za logovanje na Windows 10 Home, koji dolazi sa računarom odmah nakon uključivanja. 

Laptopovi ovakvog tipa se prave sa idejom da dosta vremena budu bez punjača. Stoga je i ovaj model tajvanske kompanije spreman za takav scenario. Baterija uz laganije korišćenje može trajati i do 17 sati, a pružiće dobru autonomiju i uz intenzivniji rad, pa će u tom scenariju biti sasvim dovoljna za jedan radni dan ili do kraja predavanja. 

Ovaj računar dolazi sa procesorom iz Intelove Pentium serije - Silver N5000. Radna memorija (RAM) je 4 GB, a za brz i tih rad je zadužen SSD disk kapaciteta 128 GB. 

Radi se, dakle o laptopu idealnom za svakodnevno prosječno korišćenje - multimedija, surfovanje, poslovni zadaci koji ne zahtijevaju jače performanse. Nije mašina podesna za gejmera ili nekog ko se bavi kompleksnijim poslom, naprednom obradom fotki ili video montažom, recimo. Ovo je idealan studentski računar, kancelarijska mašina, ali i pravi kućni "sve u jednom" laptop, koji će vam pomoći da sve obaveze završite brzo i na vrijeme, ali i da se zabavite uz omiljenu muziku i filmove. 

ACER Swift 1 specifikacije:

- Ekran: 14 inča, IPS, Full HD (1.080 x 1.920), zaštita od presijavanja

- OS: Windows 10 Home sa Windows Hello opcijom prijave

- CPU: Intel Silver N5000, 1.1 GHz, četvorojezgarni

- GPU: Intel, UHD 605, integrisana

- RAM: 4 GB DDR4

- Memorija: 128 GB SSD

- Baterija: troćelijska 4.670 mAh, Li-Polymer, do 17 sati autonomije

- Dimenzije i težina: 32.3 x 1.49 x 22.8 cm, 1.3 kg

- Povezivanje: 802.11a/b/g/n/ac, 3 x USB (2.0 x 1 i 3.0 x 2, jedan Type-C), HDMI, čitač SD kartica

- Dodatno: čitač otiska prsta, metalno kućište u boji, kamera HD rezolucije (1.280 x 720), zvučnici…

U saradnji sa Tehnomanija.rs

Tagovi:
Sve vijesti