SD: Nurković da objavi ekonomsku analizu

Autor:

Socijaldemokrate (SD) su pozvale ministra saobraćaja i pomorstva, Osmana Nurkovića, da ekonomsku analizu alternativnih modela valorizacije Aerodroma Crne Gore odmah učini dostupnom javnosti i Zaštitnici imovinsko-pravnih interesa.

0
A- A A+

  Iz SD-a su, reagujući na navode Nurkovića u emisiji Načisto televizije Vijesti, saopštili da izražavaju žaljenje zbog neistina koje je on u nekoliko navrata izrekao u vezi ekonomske analize.

Nekoliko puta tokom emisije Nurković je saopštio da je ekonomsku analizu, napisanu na oko 200 strana, dostavio članovima užeg kabineta Vlade i ministru prosvjete, Damiru Šehoviću, što je neistina. Makar što se Šehovića tiče”, kazali su iz SD-a.

Oni su naveli da SD više od mjesec svakodnevno poziva Ministarstvo saobraćaja i Nurkovića lično da pokaže javnosti analizu alternativnih modela, koja je zakonska obaveza koja proizilazi iz Zakona o koncesijama, a na osnovu koje su u Ministarstvu procijenili da je model koncesije bolji od ostalih mogućih.

Umjesto da pomenuta analiza, ako postoji, bude sastavni dio koncesionih dokumenata ponuđenih javnosti, Nurković nakon više od mjesec ćutanja saopštava da je tu analizu dao članovima užeg kabineta i Šehoviću, što najoštrije demantujemo”, kazali su iz SD-a.

Oni su poručili da očekuju da se Nurković javno izvini Šehoviću i cjelokupnoj javnosti.

U suprotnom ćemo zaključiti da je Nurković, na prilično nekolegijalan i neistinit način, svjesno pokušao da izmanipuliše crnogorsku javnost samo zbog ubiranja jeftinog političkog poena”, zaključuje se u saopštenju.

Sve vijesti