Rampa na prelazu u Zagoriču uskoro će proraditi

Autor:

Privodi se kraju zamjena signalno-sigurnosnih uređaja na željezničkoj stanici u Podgorici i putnom prelazu Zagorič.

0
A- A A+
Voz željeznica stanica Foto: MONDO/Mladen Stojović

  Iz Željezničke infrastrukture saopštili su Pobjedi da se završetak radova na ovom pružnom prelazu očekuje se za desetak dana. Do tada rampe su na prelazu isključene, a za regulisanje saobraćaja zaduženo je osoblje kao i tokom prethodnih tridesetak dana.

Portparolka Željezničke infrastrukture Mirjana Vujović rekla je podgoričkom dnevniku da je na željezničkoj stanici u Podgorici u toku realizacija veoma važnog projekta, zamjena signalno-sigurnosnih uređaja.

Ona je objasnila da su, u okviru tog projekta, kako bi mogli da budu montirani svi potrebni uređaji, morao da se isključi sa sistema putni prelaz u Zagoriču.

"Zbog bezbjednosti i redovnog regulisanja saobraćaja, na tom putnom prelazu je naše saobraćajno osoblje 24 časa i obezbjeđuje redovnost i bezbjednost na tom frekventnom prelazu", rekla je ona za Pobjedu.

Prema njenim riječima svaki mašinovođa dobija nalog kojim je obaviješten da na tom putnom prelazu ne rade polubranici, svjetlosna i zvučna signalizacija, odnosno da regulisanje prolaska vozova na tom mjestu obavlja službeno lice.

Po završetku realizacije projekta će putni prelaz biti spojen na novi signalno-sigurnosni sistem.


Tagovi:
Sve vijesti