Zavisnik satima ležao ispred Doma zdravlja!

Autor:

Zavisnik od alkohola juče satima nepomično ležao ispred Doma zdravlja na Koniku, dok nije reagovalo obezbjeđenje te ustanove!

Zavisnik satima ležao ispred Doma zdravlja! Foto: MONDO

Liječenog zavisnika od alkohola tek nakon nekoliko sati pripadnici obezbjeđenja Doma zdravlja odvuli su njegov smještaj, piše Dan pozivajući se na infromacije dobijene od neimenovanog sagovornika prema čijim riječima je čovjek srednjih godina nepomično ležao na trotoaru od 13 do 15 časova.

Sagovornik Dana ispričao je da bespomoćnom čovjeku koji je nepomično ležao ispred Doma zdravlja dva sata niko nije pomogao dok on o svemu nije obavijestio zaposlene u ovoj instituciji.

On je ispričao da se čovjek nekoliko sati nije pomjerao, te da je on pokušao da mu pomogne.

"Njemu je bila neophodna medicinska pomoć, ali mu je nisu pružili. Prolaznici su mi rekli da je nesrećni čovjek svakodnevno u takvom stanju, pa mi nije jasno zašto ga nadležne medicinske institucije ne liječe i smjeste u neku ustanovu. Nije humano da čovjek zato što je druge boje kože ili je prljav ne može da dobije medicinsku pomoć i adekvatno se zbrine”, rekao je sagovornik Dana.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić kazao je za Dan da su u toj ustanovi zbrinuli pomenutog čovjeka i pružili mu pomoć.

Ovo nije problem kakvih imamo sa zavisnicima na Koniku koji dolaze za buprenrfinsku terapiju u Metadonskom centru. Svi zavisnici od heroina koji se liječe u Kliničkom centru ovdje primaju terapiju i imamo stalne bezbjedonosne probleme kada ne dobiju izvještaj psihijatra da im se izda taj opijat. Svakdonevno oko 170 zavisnika po dvaput dnevno dolaze u Metadonski centar, što znatno otežava naš posao”, rekao je Kavarić Danu.

On je dodao da se nada da će Klinički centar uskoro imati svoj centar za davanje ove terapije, što je i regulisano pravilnikom Ministarstva zdravlja, da se buprenorfin samo daje zavisnicima u zdravstvenim ustanovama

Tagovi:
Sve vijesti