Izetbegović: Nećete cepati BiH

Autor:

Banjaluka je, kao i svaki pedalj ove zemlje, Bosna i Hercegovina, poručio je na tribini Stranke demokratske akcije (SDA) u Banjaluci njen lider Bakir Izetbegović.

0
A- A A+
BiH, Bosna i Hercegovina Foto: MONDO/Predrag Vujić

On je dodao da će se Bošnjaci i sve patriote, diplomatski i na svaki način boriti protiv podele BiH.

"Nećete nikada cepati Bosnu i Hercegovinu i nikada Srebrenica, Kozarac, Brčko i druga mesta patnje civila neće biti ništa drugo do BiH”, izjavio je Izetbegović, odlazeći član Pedsedništva BiH, u okviru predizborne kampanje svoje partije.

On tvrdi da su sve više zabrinjavajuće destrukcije koje dolaze iz zvanične Banjaluke, kao i reči i poruke koje se tiču bosanskog jezika, a koje su se svojevremeno koristile samo u vreme kampanje, prenosi Fena.

Bakir Izetbegović: Ništa od trećeg entiteta u BiH

"Te poruke postaju sve tvrđe i opasnije i bojim se da oni, koji se ne libe da puste napolje taj duh separatizma, neće moći da ga vrate nazad. Počeli su i da se ukidaju raniji stavovi Skupštine, koji su se odnosili na Srebrenicu, da se nagrađuju ratni zločinci, štampaju se knjige koje decu u RS pogrešno usmeravaju. Sve je to zabrinjavajuće i traži odgovor odavde iz Banjaluke, da im se kaže - ljudi nemojte to raditi. Imamo mi dovoljno prostora u ovoj zemlji i na Balkanu", dodao je Izetbegović, prenosi Fena.

Vučić: Kakve veze Bakir ima s Kosovom?

Izetbegović, koji više nema pravo da se kandiduje za člana Predsedništva BiH, pozvao je da se prestane s takvim porukama i krene ka reformama i napretku u miru i stabilnosti.

Sve vijesti