Šta mislite, ko je dao gol za Lokeren?

Autor:

Đorđe Jovanović…

Šta mislite, ko je dao gol za Lokeren? Foto: MN Press

U Partizanu nije bilo mesto za jednog od najtalentovanijih mladih srpskih napadača Đorđa Jovanovića. Kada je stupio u prvi tim "parnog valjka", kod trenera Marka Nikolića, golobradi centarfor je dobio šansu u tom trenutku shodnu iskustvu i godinama. Tek mu je bilo 17 i nije imao šanse pored te sezone vrlo raspoloženih Leonarda i Uroša Đurđevića.

Đorđe Jovanović otišao iz Partizana

I pored male minutaže, mnogi su u Jovanoviću videli budućeg golgetera Partizana.

Ali, ljudi zaduženi za struku u Humskoj ulici, a u to vreme je glavni bio Miroslav Đukić (po odlasku Nikolića u Mađarsku), nisu tako razmišljali. Stizali su napadači iz drugih klubova, dok je Partizanovo dete bilo je skrajnuto. I pored toga što konkurencija ništa posebno nije delovala, niti donosila klubu na takmičarskom planu, Jovanović je ostao bez nove PRAVE prilike.

"Parni valjak" je odlučio da ga proda ovog leta. Otišao je u Lokeren za mizernih 450.000 evra.

"Zahvalio bih se svim ljudima u klubu, svojim saigračima, svim trenerima počevši od mlađih kategorija pa do prvog tima, na ukazanoj šansi i na poverenju. Takođe bih se zahvalio Upravi kluba zato što su mi izašli u susret i pustili me da napravim novi korak u karijeri. Sada je vreme za novi klub i novo dokazivanje. Volim Partizan", poručio je 19-godišnji Jovanović, spakovao kofere i početkom avgusta se preselio u Belgiju.

U Župiler ligi prvu utakmicu protiv Sent Trudena presedeo je na klupi. Debitovao je u duelu sa Standardom iz Liježa, odigravši 22 minuta. Protiv Genta ga nije bilo u protokolu, a u narednom kolu igrao je samo minut protiv Beverena.

Danas je Jovanović prvi put bio starter i to u derbiju sa Klub Brižom. Bilo mu je potrebno osam minuta da zatrese mrežu. Lepo je pobegao čuvarima i idealan centaršut na "drugu stativu" spremio u mrežu.

Izvor: YouTube


Sve vijesti