Nemate vremena ni za šta?

Autor:

Život se jeste ubrzao, ali kad vidite koliko puta u toku dana "bacite pogled" na telefon, možda se nešto i promeni…

Danas svi kukaju kako tinejdžeri ne mogu da se "odlepe" od digitalnih uređaja, skrolujući po Instagramu ili igrajući igrice dok im prst ne otpadne, ali ni odrasli nisu ništa bolji, pokazalo je nedavno sprovedeno istraživanje.

Plavičasto svetlo mobilnog kao da nas hipnotiše, pa je nedavno sproedena anketa pokazala da svaka četvrta žena starosti između 30 i 40 godina baci pogled na mobilni telefon 200 puta u toku dana, dakle na svakih sedam minuta.

Uz to, polovina učesnica u anketi koju je sproveo jedan ženski magazin izjavilo je da nema nameru da ugasi svoje profile na društvenim mrežama, iako je većina njih svesna da to ponekad i negativno utiče na njihovo samopouzdanje, prenosi "Indipendent".

Dve trećine žena u tridesetim godinama izjavilo je da imaju potrebu da često proveravaju društvene mreže, dok dve od pet žena priznaje da je moguće da su "navučene" na to.

Rezultati ove ankete potvrđuju nalaze istraživanja sprovedenog na Univerzitetu Britanske Kolumbije. Naučnici sa ovog univerziteta su posmatrali 300 osoba u jednom restoranu u Vankuveru, a cilj eksperimenta bio je da se utvrdi kako korišćenje mobilnog tokom obroka menja naš doživljaj tog iskustva.

Jedna grupa ljudi dobila je zadatak da iskuljuči zvuk na telefonu i odloži ih, dok je druga grupa trebalo da ostavi uključene notifikacije i telefone drži na stolu tokom večere. Ispostavilo se, očekivano, da su oni koji su koristili telefon obraćali manje pažnje na ono što se dešava u tom trenutku. I šta mislite, ko je više uživao u večeri?


Dokazano: Zbog "lajkova" se nećete osećati bolje

Ljubav u doba Interneta: Usamljenost nikad veća?

Deca zbog tehnologije na nivou TROGODIŠNJAKA!

Sve vijesti