Divlji zapad u Zagrebu!

Autor:

Posle oružanog obračuna dve romske porodice u zagrebačkom naselju, protesti stanovnika tog dela glavnog grada Hrvatske. Ponovo napadnut gradonačelnik Milan Bandić.

0
A- A A+
pucnjava-lice-mjesta.jpg Foto: mondo.me ilustracija

Oružani obračun romskih porodica u zagrebačkom naselju Vukomorec u kojem, srećom, nije bilo ranjenih i mrtvih, izazvao je veliki revolt stanovnika tog dela Zagreba, pogotovo što se pucnjava dogodila u neposrednoj blizini osnovne škole.

Zagrebačka policija je danas saopštila da su protiv trojice uhapšenih (27, 29 i 44 godine) podnete krivične prijave zbog ugrožavanja života i izazivanja opšte opasnosti, kao i zbog nedozvoljenog posedovanja oružja i oštećenja tuđe imovine.

Prema saopštenju policije, dvojica (26 i 29 godina) su se dovezli kolima "porše kajen" u Porečku ulicu, ispalili su nekoliko hitaca iz pištolja u smeru kuće na čijoj terasi je bilo pet osoba, a uzvratio im je 44-godišnjak ispalivši dva rafala iz automatskog oružja u njihovom pravcu.

Od ispaljenih hitaca oštećena je jedna kuća i sedam automobila.

Već drugi dan, međutim, u tom kraju traju protesti lokalnog stanovništva, koje je revoltirano ovakvim dešavanjima i zabrinuto za bezbednost svoje dece.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ponovo je došao pred demonstrante i ponovo je bio izvređan.

Dogodio se još jedan incident. Šef zagrebačke kancelarije za hitne slučajeve Pavle Kalinić fizički se sukobio sa pojedinim demonstrantima, koji su mu vikali da je ulizica.

Roditelji đaka i stanovnici Vukomerca u četvrtak su izvređali Bandića i nasrnuli na njega, besni zbog pucnjave dviju romskih obitelji u neposrednoj blizini osnovne škole. Gađali su ga jajima, a kada je odlazio raznim predmetima su gađali njegov automobil

Njih je Bandić danas nazvao "čoporom pijanaca".

"Mislim da su izabrali pogrešnu metu. Osećam se odlično. Nikad me niko nije pljuvao, niti će me pljuvati. Par pijanaca je došlo tamo. Imali smo kvalitetan sastanak sa predstavnicima roditelja, a onda je došlo par ljudi krvavih očiju", rekao je Bandić novinarima.

Upitan šta će biti sa zaraćenim romskim porodicama, gradonačelnik Zagreba je odgovorio:

"Niko se neće iseljavati nego će oni koji su izazvali izgrede odgovarati. Molim vas da ne pravimo cirkus oko grada, grad nije slučaj, niti će biti, a ako je neko napravio problem neka odgovara, neka ga policija obradi i privede sudu", rekao je Bandić. 

Sve vijesti