Hendikep Grka - šansa za Gruziju

Autor:

Printezis i Burusis nisu otputovali u Tbilisi, na meč 2. kola L grupe kvalifikacija za Svetski kup.

Hendikep Grka - šansa za Gruziju Foto: MN Press

Reprezentacija Gruzije u četvrtak je učinila uslugu Srbiji, pobedivši u gostima najbližeg pratioca "orlova", Izrael.

Međutim, sama Gruzija se tom pobedom uključila u borbu za treće mesto i ako u nedelju na svom parketu savlada Grčku, na nju će morati ozbiljno da se računa u finišu kvalifikacija za Svetski kup 2019.

A, šanse Gruzijaca da Grcima nanesu prvi poraz značajno su narasle kada je selektor Tanasis Skurtopulos odlučio da u Tbilisi ne povede Jorgosa Printezisa i Janisa Burusisa.

"Starteri" na unutrašnjim pozicijama, koji su dali ogroman doprinos trijumfu nad Srbijom (70:63), propustiće tako meč 2. kola grupe L, a među 12 su "uskočili" 35-godišnji krilni centar Paoka Vangelis Margaritis i bek Aeka Janulis Larencakis.

Grčki mediji ne navode razloge izostanka Printezisa i Burusisa, koje će u prvoj petorci verovatno zameniti Tanasis Adetokunbo ili Panajotis Vasilopulos, odnosno Jorgos Papajanis.

U svakom slučaju, teško je očekivati da pomenuti igrači adekvatno nadomeste učinak dvojice najboljih visokih igrača u aktuelnom sastavu Grčke.

Gruzijci, predvođeni igračima Baskonije Tornikeom Šengelijom i naturalizovanim Amerikancem Metom Dženingom, definitivno će imati lepu priliku da naprave iznenađenje i dodatno "zakuvaju" situaciju u grupi.

PAROVI 2. KOLA (nedelja):

Gruzija - Grčka 17.00
Nemačka - Izrael 18.00
Srbija - Estonija 20.15

TABELA: Nemačka 7-0, Grčka 7-0, Srbija 4-3, Gruzija 3-4, Izrael 3-4, Estonija 2-5.

Naredni mečevi: Grčka - Nemačka, Izrael - Srbija, Estonija - Gruzija (30. novembra), Nemačka - Estonija, Srbija - Grčka, Gruzija - Izrael (3. decembra), Izrael - Nemačka, Estonija - Srbija, Grčka - Gruzija (21. februara), Nemačka - Grčka, Srbija - Izrael, Gruzija - Estonija (24. februara).

Na Mundobasket će se plasirati prve tri selekcije.

Sve vijesti