BRUKA! Ministri se vređali, psovali...

Autor:

Konferencija u Austriji prekinuta je zbog tog incidenta.

0
A- A A+

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini povezao je afričke migrante sa robovima na Evropskoj konferenciji o migrantima, koja je održana u Beču, što je izazvalo ljutit odgovor ministra inostranih poslova Luksemburga Žana Aselborna, koji je na kraju opsovao.

Salvini, koji se nalazi na čelu ekstremno desne Lige, govorio je na zatvorenoj sesiji konferencije o migraciji i bezbednosti, čiji je domacin Austrija, koja je na čelu rotirajuceg predsedništva EU.

"Čuo sam da neko kaže da nam treba migracija zato što populacija stari. Ja vidim stvari potpuno drugačije", rekao je Salvini.

"Mene građani plaćaju da pomognem mladim ljudima da ponovo imaju decu, a ne da čupaju najbolje od afričke mladosti koja treba da zamene Evropljane koji više nemaju dece. Možda u Luksemburgu postoji takva potreba, ali u Italiji nema potrebe da se pomaže našoj deci da imaju decu, niti da imaju robove da zamene decu koju namamo", rekao je Salvini, prenosi Slobodna Evropa.

Aselborn je tokom obraćanja Salvinija postajao sve ljući, da bi ga na kraju prekinuo uzviknuvši na francuskom "Ale, ale, ale", stavljajući mu do znanja da je otišao predaleko.

"U Luksemburgu imamo dosta italijanskih migranata koji su radili kako bi vi u Italiji imali novaca da plaćate za vašu decu," rekao je Aselborn, zaključivši regovanje poznatom francuskom psovkom "sr..e".

Konferencija u Austriji, kojoj su prisustvovali evropski i afrički ministri unutrašnjih poslova evropski zvaničnici, prekinuta je, ali je najavljeno da će biti nastavljena.

Tagovi:
Sve vijesti