Putovao i učio: Trener mora uvijek da se usavršava

Autor:

Duško Ivanović sa oduševljenjem preuzeo Bešiktaš, za španski Marku koja je napravila mali gaf proglasivši ga “srpskim trenerom” pričao o ACB ligi, Navaru, novom izazovu

0
A- A A+
Duško Ivanović Foto: MN Press

  Friburg Olimpik, Švajcarska, Limož, Baskonija u raznim svojim fazama imena (Tau Keramika, Kaha Laboral), Barselona, Bosna i Hercegovina, Panatinaikos, Himki.

I sada Bešiktaš!

Hronološki i ukratko, to je karijera jednog od najvećih crnogorskih košarkaških trenera, Duška Ivanovića.

A, pošto je 61-godišnji strateg ostavio veliki trag u Španiji, tiražna Marka ga je kontaktirala da podijeli utiske o preuzimanju turskog Bešiktaša.

Bio sam duži period daleko do klupe, tako da su osjećanja bila jaka kada sam preuzeo Bešiktaš. Posao me čini srećnim, učiniću sve da u Bešiktašu izgradimo pobjednički mentalitet, a to je proces”, rekao je Ivanović za Marku, koja je napravila mali gaf potpisavši rođenog Bjelopoljca kao “srpski trener”.

Gdje god je radio, imao je rezultat. Ali je ljeta 2017. godine iznenađujuće ostao bez posla u Himkiju, uprkos tome što je Ruse uveo u Evroligu. Tu godinu dana je iskoristio mudro.

Putovao sam i košarkaški se usavršavao. Trener mora uvijek da uči, tako da sam bio prisutan na košarkaškim mečevima. Morate uvijek pratiti ko šta radi i biti u toku”, jasan je Ivanović.

A onda dvije teme koje su Špancima najdraže - ACB liga i oproštaj Huana Karlosa Navara od košarke.

Real je prvi favorit za titulu. Baskonija je napravila ozbiljan tim, Barselona takođe, tu je i Valensija. Međutim, mislim da je Real Madrid najozbiljniji što se tiče titule”, rekao je naš trener, koji se dotakao odlaska “La Bombe” u penziju.

Trenirao sam ga tri godine”, sjeća se Ivanović boravka u Barseloni od 2005. do 2008. godine.

Imao sam sreću da radim sa njim. Sa takvim igračima je milina sarađivati, bio je MVP Evrolige, nevjerovatno je bio talentovan i pametan. A koliko je pametan dokazao je odlaskom u penziju, jer je shvatio da je došao do kraja. Svaki igrač mora da zna kada je vrijeme da se povuče”, poručio je Ivanović.

Tagovi:
Sve vijesti